Pantet for to kroner – ble pantemillionær

En gammel Red Bull ble til en gullgruve for kvinnen fra Askøy. Det skriver TV2.no.

Slik ser pantelappen ut som er verdt én million kroner.

Slik ser pantelappen ut som er verdt én million kroner. Foto: Privat

Det ble ingen blåmandag på Askøy utenfor Bergen denne uken. Mandag ettermiddag ble nemlig et helt vanlig butikkbesøk på Kiwi Storbotn til en gullgruve da en kvinne i 30-årene vant en million kroner på pantelotteriet.

– Jeg skulle bare handle, men tok med en tom Red Bull som sto igjen i bilen etter mannen min. Da vinnermusikken begynte å spille og jeg så jeg hadde vunnet en million kroner trodde jeg nesten ikke mine egne øyne, sier den lykkelige vinneren på telefon til TV 2.

– Jeg handlet kjempefort og nærmest løp til bilen for å fortelle mannen min. Han trodde ikke på meg, men da jeg kom hjem ble det en skikkelig seiersdans med barna, sier hun blidt.
Firebarnsmoren, som ønsker å være anonym, forteller hun har vunnet før, men kun småbeløp. Derfor var det helt uvirkelig når hun så vinnersummen.
– Det var helt uvirkelig. Jeg tror det nesten ikke før jeg ser pengene, ler hun.

Mulig å vinne på lite
Mandagens vinner vant millionsummen ved å pante for to kroner, noe som tilsvarer fire lodd i Pantelotteriet. Det er helt unikt.
Ifølge Pantelotteriet er nemlig sjansen for å vinne en toppgevinst på en flaske 1: 8,3 millioner.
Men daglig leder Gaute Langdal mener folk ikke må miste håpet av den grunn.
– En av de vanligste spørsmålene vi får om lotteriet, er om det er mulig å vinne på bare en flaske. Og her ser vi altså svaret. Det er fullt mulig, sier han.

Halvparten av alle midlene Røde Kors mottar fra lotteriet går til lokalforeningen der den aktuelle panteautomaten står.
Panten fra Kiwi-butikken går derfor til Askøy Røde Kors, som blant annet jobber for å skape møteplasser for ungdom, leksehjelp og en besøkstjeneste for eldre i lokalsamfunnet.
– Gratulerer til den heldige vinneren, og tusen takk til alle de som støtter oss med panten sin, sier Therese Schneider i Askøy Røde Kors.

– Helt rått!
Også på Kiwi Storebotn var overraskelsen stor da de fikk vite om pantemillionæren.
– Dette var helt rått, og kjempegøy. Man tror jo ikke det går an, og så skjer det faktisk med en av våre kunder, sier butikksjef Kim Hopland.
– Vi må bare gratulere så mye, og håper vinneren får stor glede av pengene, legger han til blidt.

Og hva blir seiersprisen? Det har pantemillionæren allerede tenkt ut.
– Det skal brukes til å pusse opp kjøkkenet! Og så skal vi kjøpe noe fint til barna våre. Det blir skikkelig stas, sier hun.

Satset 51 kroner – vant førjulsgave på én million

Tirsdag kveld skulle mannen i begynnelsen av 20-årene på postkontoret i Oslo for å hente noen julegaver han hadde bestilt til familien. På veien dit vant han tidenes førsjulsgave til seg selv – én pantelapp verdt million kroner.

Skulle kjøpe paprika – vant en million

Lørdag ettermiddag skulle samboerparet i midten av 20-årene på butikken i Levanger i Trøndelag for å kjøpe paprika og pante noen flasker. Da de var ferdige, hadde de blitt millionærer.

27-åring satset 18 kroner – ble millionær

Fredag ettermiddag dro en 27 år gammel kvinne på Eurospar Rugtvedt nær Porsgrunn for å handle, og pante noen flasker. Valget hun tok gjorde henne til millionær.