Pantet for 24 kroner – ble millionær

Mannen fra Kristiansand skulle bare på Kiwi for å pante noen flasker, og fikk tidenes overraskelse da han så hva som sto på pantelappen.

Butikksjef på Kiwi Vågsbygd, Ståle Molaug, Røde Kors-leder Bjørn Erik Tobiassen og Kiwi-ansatt Jorunn Tryland gleder seg over en ny lokal pantemilionær.

Butikksjef på Kiwi Vågsbygd, Ståle Molaug, Røde Kors-leder Bjørn Erik Tobiassen og Kiwi-ansatt Jorunn Tryland gleder seg over en ny lokal pantemilionær. Foto: Kiwi

Forrige lørdag morgen skulle pensjonisten fra Kristiansand på Kiwi Vågsbygd for å besøke senteret og pante noen flasker.

– Jeg pantet tomflasker for 24 kroner og trykket på Røde Kors-knappen, som jeg pleier. Jeg tenker at dette er en grei måte å gi litt til Røde Kors. Så kom det en fanfare. Jeg har jo vunnet litt før, og det var ikke noe forskjell på den lyden jeg hørte, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

Fant ikke beløpet
Ut av maskinen kom en ekstra lang pantelapp, og mannen begynte å se etter om han hadde vunnet 50 eller 100 kroner.
– Jeg fant ikke beløpet, men så så jeg alle nullene. Jeg skjønte ikke helt hva som sto, så jeg spurte en i nærheten som jeg kjenner hvordan han tydet dette. Det må da være en million, var svaret, sier han.
– Da måtte jeg gå til kassen for å dobbeltsjekke. Hun som satt der måpte og tilkalte butikksjefen. Da ble vi enige om at jeg utrolig nok hadde vunnet én million kroner. Så nå er jeg veldig fornøyd. Jeg forstår nesten ikke at det går an å være så heldig, sier vinneren.

Han har allerede fått sjansen til å tenke litt på hva han skal bruke alle pengene til.
– Jeg har jo det meste, så jeg greier meg. Men det er jo et flott tilskudd til pensjonen min, som gjør at jeg har litt mer å rutte med, forteller mannen, som faktisk er pantemillionær nummer 150 siden lotteriet startet i 2008.

Butikksjef Ståle Molaug traff den heldige vinneren lørdag morgen.
– Det er jo helt fantastisk å få en pantemillionær her i butikken vår. Det viser seg at det både lønner seg å pante og å støtte en god sak. Jeg traff vinneren og han virket litt forfjamset og lurte på hva han skulle gjøre nå. Så vi hjalp han med å sende pantelappen til Pantelotteriet, så han kunne få milliongevinsten. Det er bare å gratulere så mye til den heldige vinneren, sier Molaug.

Pantelotteriet har blitt en svært viktig inntektskilde for Røde Kors, og hittil i år har Kristiansand Røde Kors mottatt hele 850 000 kroner fra lotteriet. Det er en økning på ti prosent i forhold til samme periode året før.

Avgjørende betydning
Den lokale Røde Kors-lederen i Kristiansand, Bjørn Erik Tobiassen, er glad for å høre om den nye pantemillionæren.

– Dette var moro å høre. Gratulerer så mye til den heldige vinneren. Det var en annen som vant her i byen i sommer, så det er mye hell og lykke i vårt område for tiden, sier Tobiassen.
– Pantemidlene fra Kristiansands innbyggere har avgjørende betydning for vårt arbeid. Vi har mer enn 20 aktiviteter innenfor oppvekst, omsorg, migrasjon og hjelpekorps, sier han.

Pengene fra Pantelotteriet er blant annet brukt på å starte opp aktivitetshuset for ungdom, Fellesverket midt i Kristiansand sentrum. Dette er en lavterskel møteplass for unge med gratis mat, arbeidstrening, samt aktiviteter som Leksehjelp og Gatemegling.
– Vi skal også satse på møteplasser og opplevelser for flyktninger i Kristiansand. Så tusen takk til alle som støtter oss på denne måten og gjør arbeidet vårt mulig, sier Tobiassen.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.