Pantet for 20 kroner – vant en million

Torsdag i 16-tiden skulle en kvinne i 50-årene på Kiwi Nannestad for å handle og pante noen flasker. Som vanlig valgte hun å trykke på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Sekunder etter var hun millionær.

Jonas Theodorsen Hauge og assisterende butikksjef Bria Tarnowski på Kiwi Nannestad gleder seg over ny pantemillionær.

Jonas Theodorsen Hauge og assisterende butikksjef Bria Tarnowski på Kiwi Nannestad gleder seg over ny pantemillionær. Foto: Kiwi

– Det kom en fanfare og en veldig lang pantelapp, så jeg skjønte at jeg hadde vunnet noe spesielt. Jeg hadde ikke briller på, så jeg klarte ikke å se med en gang hva som sto. Til slutt forsto jeg hva beløpet var. Det var bare helt utrolig, sier vinneren, som ønsker å være anonym.

Ble helt skjelven
For på pantelappen sto det at kvinnen hadde vunnet én million kroner, etter en innsats på kun 20 kroner i pant.

– Jeg ble helt skjelven i kroppen, og tenkte at dette ikke kunne skje med meg. Men det har det altså gjort. Jeg kan fortsatt nesten ikke tro det selv, sier den ferske millionæren.
Premien har hun holdt hemmelig for de fleste, men har fortalt det til den nærmeste familien og de nærmeste kollegaene.
– De er veldig glade på mine vegne, og reagerer bare med glede og latter, sier kvinnen.
Hva hun skal bruke millionen på vet hun ikke helt ennå.
– Jeg har jo det meste, så jeg må nok tenke litt hva jeg skal bruke alle disse pengene på, sier hun, som er pantemillionær nummer 88 siden lotteriet startet opp i 2008.

Helt avgjørende midler
På Kiwi Nannestad var det god ekstra stemning blant de ansatte i går.
– Det er utrolig moro å få en pantemillionær her i vår butikk, sier assisterende butikksjef Bria Tarnowski.
Hun var til stede i butikken da millionloddet gikk.
– Vinneren så veldig overrasket ut, og virket veldig glad. Hun hadde ikke briller på, så hun klarte ikke å lese på lappen på hvordan hun skulle få gevinsten. Vi har i hvert fall ikke så mye kontanter liggende her hos oss, ler Bria.

I fjor mottok Røde Kors hele 62 millioner kroner fra Pantelotteriet. Halvparten av disse midlene går til de lokale Røde Kors-lagene.

– Jeg vil gjerne gratulerer vinneren og takke alle som støtter oss via Pantelotteriet, sier Øyvind Ordemann, leder for Nannestad og Gjerdrum Røde Kors.
I fjor fikk de over 100 000 kroner fra lotteriet. Midlene bruker de blant annet til hjelpekorpset og til en besøkstjeneste. Nå jobber de for å etablere en ungdomsgruppe i distriktet.
– Midlene er helt avgjørende for at vi skal klare å gjennomføre disse aktivistene. Spesielt i disse koroantidene, hvor inntektene fra sanitetsvakter på forskjellige arrangementer har falt bort, sier Ordemann.

Pantet for 24 kroner – ble millionær

Mannen fra Kristiansand skulle bare på Kiwi for å pante noen flasker, og fikk tidenes overraskelse da han så hva som sto på pantelappen.

Petter (31) satset to kroner og vant en million

Petter Bjerkan (31) har en million grunner til å høre på sin mor. Det skriver VG.

Ble sendt på butikken for å vinne i Pantelotteriet

Etter å ha brukt formiddagen på å rydde i huset, fikk småbarnsfaren (36) beskjed om å kjøpe jordbær, pante tomflasker og sørge for å «vinne i Pantelotteriet» – og det gjorde han. – Samboeren trodde ikke på meg før jeg kom hjem med beviset.