Pantet for 13 kroner på Meny – vant en million

Mandag skulle en 30 år gammel kvinne fra Oslo handle middag, men kom hjem med noe helt annet. På veien hadde hun tatt med seg en pose med tomflasker. Det skriver vartoslo.no.

Butikksjef Martin Sande Stensrud hos Meny Ringnes Park og Ane Sunde i Oslo Røde Kors gleder seg over en ny pantemillionær i Pantelotteriet. Foto: Katrine Lunke

Fremme på Meny Ringnes Park puttet hun inn pant for 13 kroner i panteautomaten og trykket på Røde Kors-knappet. Så kom fanfaren og beskjeden om at hun hadde vunnet.

– Lyden var den samme som da jeg en gang vant 50 kroner, men denne gangen kom det ut en usedvanlig lang pantelapp, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, ifølge en pressemelding fra Pantelotteriet.

– Jeg prøvde å telle antall nuller, men de sto så tett. Så jeg endte opp med å tro at jeg hadde vunnet hundre tusen kroner.
Men kvinnen skulle få seg enda en overraskelse.

– Absurd følelse

Etter en kort tid ringte kvinnen til Pantelotteriet, slik det er beskrevet på vinnerloddet. Hun forklarte hva som hadde skjedd, og ventet på instrukser. Da gratulerte Pantelotteriet henne som… millionær.

– Jeg forstod først ikke hva de mente, og det tok litt tid for meg å skjønne at jeg ikke hadde vunnet hundre tusen, men utrolige én million. Det var en absurd følelse.

Spanderte middag

Milliongevinsten feiret hun med å spandere middag på vennegjengen. Hva hun skal bruke resten av pengene på er fortsatt ikke helt klart. Sommerferien er allerede bestilt, men det er mulig vinterferien blir litt flottere enn planlagt.

– Jeg leker med tanken om å ta meg råd til en liten permisjon, sier den nybakte millionæren.
Butikksjef Martin Sande Stensrud hos Meny Ringnes Park er strålende fornøyd med å ha fått en pantemillionær i sin butikk. Fra før er butikken hans allerede stedet i Norge hvor størst andel pant brukes som innsats i Pantelotteriet.

– Dette er utrolig gøy. Synd vinneren forsvant før jeg rakk å gratulere henne, sier Stensrud.

Åpnet infosenter med Pantelotteri-penger

– Det er fantastisk at noen vinner fordi de ønsker å støtte en god sak, sier Ane Sunde i Oslo Røde Kors. Hun synes det er flott at så mange trykker på Røde Kors-knappen når de panter flasker.

– Pengene fra Pantelotteriet gir oss en mulighet til å gjøre enda mer for de som trenger det, sier Sunde.

Et eksempel på aktiviteter i Oslo er det nyåpnede Oslo Røde Kors Infosenter, som kunne sette i gang takket være de ekstra midlene som Pantelotteriet gir.

– Vi opplever at mange mennesker i en sårbar situasjon ikke vet hvor de kan finne hjelp. Det har vært et behov for å samle informasjon om de ulike hjelpetilbudene i hovedstaden, og derfor har vi åpnet et eget infosenter, forteller Sunde.
Oslo Røde Kors Infosenter er også et sted der de med et ønske om å bli frivillig kan få mer informasjon og hjelp til å finne en aktivitet de kan engasjere seg i.

– På den måten vil den nystartede aktiviteten både være et tilbud til både mennesker i en sårbar livssituasjon, og for de som ønsker å bidra til en bedre by.

Kilde: www.vartoslo.no