Pantet for 28 kroner – vant én million: – Sparing kommer i siste rekke

Torbjørn Oftedal fra Kristiansand vant en million kroner i Pantelotteriet lørdag formiddag. – Vi vil bli kongene i nabolaget, sier den heldige vinneren. Det skriver VG.

Torbjørn Oftedal fra Kristiansand trykket på Røde Kors-knappen og ble pantemilionær. Foto: Meny

Torbjørn Oftedal (28) og faren Bjørn Gunnar Risa (61) skulle bare handle lunsj på Meny i Grim i Kristiansand. 28-åringen pantet flasker for 28 kroner og trykket som vanlig på lotteriknappen.
De tre første gangene Oftedal trykket på lotteriknappen fikk han 500 kroner i gevinst. I senere tid er det kun blitt småbeløp. Etter nesten seks års tørke, kunne han endelig glede seg over en gevinst igjen.
– Jeg så alle nullene på skjermen og fikk helt sjokk. Jeg ble litt skjelven der jeg sto, og tenkte: «Ja vel», sier Oftedal til VG.
Først ville han se om maskinen klikket helt, eller om den bare blinket litt som ved mindre gevinster. Da maskinens respons uteble, oppsøkte han faren som sto ved ferskvaredisken.
– Han måtte ta på seg brillene og kikke to-tre ganger, ler Oftedal.
Det tok ikke lang tid før omtrent hele personalet samlet seg rundt dem og jublet på deres vegne.

Vannsklie, Vegas og ferie
Pengene kommer godt med. Oftedal har nettopp kjøpt nytt hus, uten å ha fått solgt det gamle.
– Vi skal være kjedelige og betale litt gjeld. Men vi skal kose oss litt også. Vi vil bli kongene i nabolaget i hagen og dro rett på Toys R Us og kjøpte vannsklier, vannslott og badeland-lignende greier, sier Oftedal.
Men den største drømmen er å reise til Las Vegas og følge VM i poker – om samboeren tillater det.
– Sparingen kommer i siste rekke. Vi har nok av tid til å spare i livet, sier sørlendingen.
Assisterende butikksjef ved Meny i Grim, Tor Arne Svingen (35) trodde først han ble lurt av skjult kamera da han hørte om milliongevinsten.
– Men da jeg så han som sto med lappen og skalv, skjønte jeg at det måtte være ekte, sier Svingen.
Den assisterende butikksjefen trykker selv på lotteriknappen hver gang han panter, men han har er ikke bitter over at det ikke var han som fikk gevinsten.
– Det er utrolig gledelig og kjempegøy at en av våre kunder vant, sier han og forteller at praten resten av arbeidsdagen gikk i hva de selv skulle gjort med en million.
Siden starten i 2008 har 58 personer blitt pantemillionærer. I tillegg er det blitt delt ut flere millioner kroner i mindregevinster. Det opplyser Pantelotteriet på sine hjemmesider.
Pantelotteriet er eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen. 32,5 prosent av inntektene går til Røde Kors, 35 prosent går til premier og 22,75 prosent får til Pantelotteriet AS. Inntektene som går til Olav Thon Gruppen går hovedsakelig til drift av lotteriet.