Pantet for under 20 kroner – ble millionær

Helene Ohlson (49) trykket på rett knapp på panteautomaten – da ble gevinsten 1 million kroner. Nok til hundemat en stund fremover, ler flaskemillionæren. Det skriver Romerikes Blad.

Det var på Kiwi på Vormsund onsdag kveld at Helene gjorde det smarte valget. Etter å ha pantet flasker til en verdi av under 20 kroner, valgte hun denne gangen å trykke på knappen for å delta i Røde Kors-lotteriet, fremfor å hente ut pantepenger.

Uvirkelig
– Det var uvirkelig, jeg måtte gå i kassa for å forsikre meg om at det jeg så på lappen var rett.Helene har bodd i Norge siden 2001. Hun bor i et hus på Auli i Nes, sammen med to boxere og fire mynder.
– Jeg vet ikke hva pengene skal gå til ennå. Men spurte en venninne i går hvor mye hundemat, eller hvor mange hunder jeg får for en million, ler hun.
Helene planlegger å fylle fryser og skap med hundemat for en god stund fremover.
– I tillegg trenger huset mitt ,som er fra 1955, vedlikehold. Jeg har isolert det, men flere oppgraderinger trengs. Nå kan jeg senke skuldrene og tenke at dette skal gå fint, fortsetter hun.

I omsorg
Helene kom fra Gøteborg til Norge i 2001, og jobbet først gjennom et vikarbyrå.
Siden 2006 har hun jobbet ved Ahus, nå sist i hjemmesykepleien i Gjerdrum kommune.
Hun fikk et barnebarn for et halvt år siden. Barnebarnet, en gutt bor i Sverige. Men det blir noen besøk av han og foreldrene,
– Kanskje det blir en ferietur på oss etterhvert, vi får se. Men jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Mest av alt ønsker jeg meg en bobil, så jeg kan reise litt rundt på ferieturer, forteller hun.

Godt formål
Helene forteller at hun veksler mellom å ta ut pantepenger og å spille på lotteriet, når hun panter flasker.
– Røde Kors gjør en god jobb, så jeg synes formålet er vel verdt å støtte, sier Helene.
Camilla Gulset i Pantelotteriet forteller at Helene Ohlson er pantemillionær nummer 21 i Norge.
Pantelotteriet har eksistert siden 2008.
– Siden starten har lotteriet generert over 90 millioner kroner i inntekter til Røde Kors, forteller Gulset.
Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri der flaskepant brukes som innsats i panteautomater, med gevinster fra 100 kroner til 1 million kroner.

548 millioner lodd
Kunden kan altså enten bruke den ordinære panteknappen som gir penger for tomgodset, eller trykke på Røde Kors-knappen for deltakelse i pantelotteriet. Pris per lodd er 50 øre. Så langt er det solgt 548 millioner lodd av 50 øre per stykk. Om det blir gevinst eller ikke, vises umiddelbart på lappen som kommer ut av panteautomaten.
Gevinster opp til 1.000 kroner utbetales i kassen.
Pantelotteriet er foreløpig tilgjengelig i 1.806 butikker, og det blir stadig flere. Norsk Pantelotteri AS, er et selskap eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen.