Pantemillionær og Flax-millionær med en halvtimes mellomrom

Torsdag ettermiddag pantet en mann i 60-årene flasker hos Kiwi i Hammerfest – og vant én million kroner. En halv time senere kjøpte ei ung dame et Flax-lodd på den samme butikken – og vant en million kroner hun også. Det skriver iFinnmarken.

Pantelotteriet på Kiwi

– Jeg var helt skjelven resten av kvelden og glemte både koder og priser mens jeg satt i kassa, flirer 18 år gamle Samiullah, som var den som først oppdaget at mannen hadde blitt millionær på å pante tomflasker på automaten rett bak kassa. Bare en halvtime senere opplevde han at ei ung dame ble millionær på et Flax-lodd hun kjøpte i butikken.
Mannen som kom inn i butikken torsdag rundt klokka 15.30 hadde med en sekk full av tomflasker. Etter å ha puttet inn noen få flasker ville han prøve lykken, og trykket på knappen til Røde Kors «Pant og vinn». Et pling fortalte at han hadde vunnet.

Seks nuller
– Vanligvis vinner folk 50 og 100 kroner, så da han ga meg lappen og ba meg sjekke regnet jeg med at det var noe sånt, sier Samiullah som selv flere ganger har prøvd pantelykken. Da 18-åringen så alle nullene trodde han først ikke sin egne øyne.
– Jeg telte nuller, og telte igjen, til jeg forsto at her sto det faktisk én million kroner. «Gratulerer» sa jeg til mannen. «Du har vunnet én million kroner, ta godt vare på kvitteringen»

Mannen ble tydelig glad, men trodde tydeligvis ikke sine egne ører og ba ei dame som akkurat hadde handlet, om også å sjekke beløpet på lappen.
– Da også hun sa at her sto det at han hadde vunnet én million kroner, ble han helt rød i ansiktet. Han ble sikkert både sjokkert og veldig, veldig glad, sier Samiullah.

Første i Finnmark
Mannen er den første i Finnmark som har vunnet en million kroner i Røde Kors sitt pantelotteri. Siden lotteriet startet i 2008 er hammerfestingen lotteriets 42. pantemillionær – men altså den første i Finnmark.
Til Røde Kors forteller mannen, som ønsker å være anonym:
«Jeg hadde noen tomflasker som hadde ligget hjemme en stund. Jeg tok dem med til butikken hvor jeg skulle handle tørkepapir, melk, fløte og poteter. Jeg trykker på Røde Kors-knappen nesten hver gang jeg panter, men denne gangen var det uvanlig. Ut av maskinen kom en lang remse med papir. Jeg hadde ikke med meg brillene mine, og klarte ikke lese hva som sto. Men så fikk jeg hjelp av betjeningen og en kunde i butikken som kunne fortelle at det sto seks nuller – og at jeg hadde blitt millionær. Jeg hadde ikke forventet å vinne.»

Barn og reise
Den lykkelige vinneren forteller videre til Røde Kors at han har mange ting å bruke pengene på, blant annet ungene sine, som trenger penger. Han tenker også på å spandere en reise på familien.
«I går feiret jeg med et glass rødvin. Ellers blir det ikke noe ekstra» sier mannen som legger til at han synes Røde Kors gjør en flott innsats i Hammerfest.
Bare en halv time etter Finnmarks første pantemillionær, kom det ei ung dame inn i butikken. Da hun kom til kassa kjøpte hun et lodd som hun skrapte med det samme.
– Da også hun vant én million kroner ble jeg helt skjelven. Resten av kvelden klarte jeg bare å tenke på millionene, sier Samiullah.
Inne på pauserommet har de ansatte hos Kiwi samlet tomflasker gjennom året. Etter arbeidstid fristet de tre som hadde vært på jobb, lykken i pantelotteriet.
– Vi vant ikke så mye som et øre. Kompisen min kjøpte Flax-lodd, men han vant ikke noe han heller, flirer 18-åringen og rister på hodet.
Meseda (28) som også jobber på Kiwi, men som hadde fri denne kvelden, kom innom for å handle da hun fikk nyheten om de to millionærene.
– Jeg synes det er veldig artig å høre at de har vunnet i vår butikk. Jeg unner alle å vinne. Det er fantastisk å vite at noen får denne ekstra store overraskelsen, som et ønske som går i oppfyllelse. Men jeg blir kanskje litt inspirert til å prøve å vinne selv også, smiler Meseda.

Kilde: iFinnmarken.no