Han skulle bare pante to poser med tomgods. Sekunder seinere var han millionær

– Jeg ble faktisk kvalm, sier 61-åring fra Balsfjord. Det skriver Nordlys.

Heldig panter vant én million kroner på tomflaskene sine.

Den 61 år gamle mannen fra Balsfjord skulle bare en snartur på Rema 1000 på Storsteinnes. På agendaen sto innkjøp av kaffe, kattemat, og panting av to poser tomgods.

Men butikkturen skulle vise seg å bli alt annet enn rutine for den 61 år gamle mannen.

– Jeg gjorde som jeg pleier. Jeg trykket på Røde Kors-knappen, som jeg alltid gjør, sier balsfjordingen.

Det tikket raskt inn en gratulasjon på skjermen. Uten at mannen tenkte noe mer over det.

– Det er vel femte gangen jeg vinner. Første gangen vant jeg 100 kroner, de andre gangene har det blitt 50. Så jeg tenkte ikke noe mer over det, og snudde meg for å kaste de tomme posene.

– Jeg ble kvalm

Men da han til slutt fikk lappen i hånden, så stusset han over at den var mye lenger enn de forrige gangene han hadde vunnet. Han snudde den og så det han trodde var 1000 kroner.

– Men det viste seg at jeg holdt tommelen over de to siste nullene. Da så jeg at det var en million.

– Jeg skal ikke si at jeg ble svett. Jeg ble faktisk kvalm, sier den lykkelige vinneren, som gledelig innrømmer at han fortsatt er ganske så skjelven etter dagens gladnyhet.

Skjelven ble også de ansatte på Rema 1000 på Storsteinnes.

– Jeg ble så glad at man nesten skulle tro at det var jeg som vant, sier butikksjef Veronika Norheim.

– Det er ikke noe du forventer at skal skje.

– Tror du folk vil valfarte med all sitt tomgods til butikken din nå?

– Det er lov å håpe.

– Håper folk bruker knappen

Butikksjefen forteller at den største gevinsten de har hatt før torsdag er på 1000 kroner. Nå har de fått den første pantemillionæren i landsdelen. Av de 31 millionvinnerne som kom før den 61 år gamle balsfjordværingen, har det nemlig aldri vært noen fra Nord-Norge. Vinneren selv håper at folk får øynene opp for lotteriet.

– Jeg håper virkelig at folk begynner å bruke den knappen. Om jeg ikke har trykket på knappen, så er det fordi jeg har trykket feil. Jeg har brukt den helt siden den kom, sier 61-åringen, som allerede har startet feiringen da Nordlys snakker med ham.

– Det ble en liten champagne, sier han kort.

Siden Pantelotteriet ble født, i 2008, har Røde Kors fått inn 130 millioner kroner på landsbasis. I 2015 kom det inn 200.000 kroner bare i Troms. Halvparten av pengene går rett tilbake til fylkets Røde Kors-avdelinger.