Oslo-kvinne vant én million

En kvinne fra Oslo satset 30 kroner i Pantelotteriet på Meny Stovner på fredag. Overraskelsen var stor da hun skjønte at hun hadde vunnet én million kroner.

Sebastian Løvstad Sandum og Hanne Svartedal gleder seg over en vinner på butikken deres. De ble begge overrasket da skjønte at en av kundene deres hadde blitt pantemillionær.

Sebastian Løvstad Sandum og Hanne Svartedal gleder seg over en vinner på butikken deres. De ble begge overrasket da de skjønte at en av kundene deres hadde blitt pantemillionær. (Foto: Meny)

Kvinnen skulle på butikken for å handle litt småting og pante flasker. Foran panteautomaten valgte hun å trykke på Røde Kors-knappen og satse pant for 30 kroner i Pantelotteriet. Så kom det en fanfare, og en beskjed om at hun hadde vunnet en gevinst. Til tross for at nullene sto veldig tett på pantelappen, skjønte hun hun til slutt at hun hadde vunnet hele én million kroner. Kvinnen ønsker å være anonym. Hun er den første som vinner toppgvinsten i lotteriet i år.

På Meny Stovner var det god stemning da kunden vant. Meny-ansatt Sebastian Løvstad Sandum var til stede da det skjedde.
– Det er jo helt utrolig, å vinne én million. Det hadde jeg ikke trodd, og vi må bare gratulere. Og så var det veldig moro at det skjedde akkurat i vår butikk, sier Sandum.

Halvparten av alle midlene Røde Kors mottar går til lokalforeningen der den aktuelle pantemaskinen står plassert. For Oslo Røde Kors har Pantelotteriet blitt en av deres viktigste inntektskilder. I fjor fikk de over 9 millioner kroner fra lotteriet. Totalt får Røde Kors utrolige 110 millioner fra lotteriet for 2021. I fjor ble også alle Coop-butikkene med, som bidro til økningen.
– Vi gleder oss over alle vinnere, og synes det er ekstra hyggelig når vi får pantemillionærer her i Oslo. For oss bidrar lotteriet til alt fra hjelpekorps til besøkstjeneste, norsktrening, prosjekter for barn og unge, hjelp til de som faller utenfor samfunnet og en rekke andre humanitære tiltak her i hovedstaden, sier Elin Holmedal, leder for Oslo Røde Kors.

De hadde avtale om å dele alle premier – så kom milliongevinsten

De to vennene hadde avtale om å dele alle gevinster de vant på panten fra leiligheten de leier sammen. Så kom fanfaren på panteautomaten.

18-åring vant én million kroner: – Jeg skjelver fortsatt

Studenten skulle bare innom butikken å pante før trening. Så kom det en fanfare fra pantemaskinen. Det skriver TV2.no.

Trønder skulle kjøpe grøt – ble millionær

En 52-åring fra Trondheim skulle bare på butikken for å kjøpe grøt og pante noen flasker. Så kom det en fanfare. – Jeg trodde ikke det var sant det jeg så, sier han.