Økt julesalg gleder Røde Kors

EURSOSPAR Brumunddal er en av butikkene i SPAR-kjeden som har størst omsetningsøkning i desember. – På enkelte dager før jul har vi en tredobling av salget i forhold til en vanlig dag, sier butikksjef Edvard Børresen. Det fører også til økte inntekter til Røde Kors.

Butikksjef Edvard Børresen på Spar Brummunddal

Butikksjef Edvard Børresen på Spar Brummunddal tror kundene setter pris på å kunne støtte Røde Kors med panten sin. Foto: SPAR

Vanligvis er det rundt 15 stykker på jobb i butikken. I desember blir ofte bemanningen doblet.

– Vi har spesialisert oss på en rekke varer som folk kjøper i desember, så vi har alltid vært en julebutikk for mange her i Brumunddal. Vi har blant annet ribbe og lutefisk i løsvekt, og lokal rakfisk, sier Børresen.

Trykker mer i juletiuden
I tillegg selges det mye drikke. Både juleøl, julebrus og mye annet selges i stort antall. Det gir også store mengder pant.

– Kundene våre er flinke til å pante og mange av dem trykker på Røde Kors-knappen. I juletider er det kanskje ekstra mange som tenker at de vil støtte med noen ekstra pantekroner, sier butikksjefen.

Det gleder leder i Brumunddal Røde Kors hjelpekorps, Pål Chr. Tyskeberg.
– Jeg vil gjerne takke alle som støtter oss med panten sin. Det betyr mye for oss og gjør at vi kan drive med enda mer lokalt arbeid, sier Tyskeberg.

Egen undervannsdrone
Hjelpekorpset har blant annet spesialisert seg på vannredning, og har både båt og egen undervannsdrone.
– Dronen er ganske unik og gjør at man kan lete under vann uten dykkere, sier Tyskeberg.
En gjeng på rundt 20 personer jobber med vannredning og mange av dem trener hver uke. I vinterhalvåret foregår det inne i svømmehallen.Til sammen er det nå hele 70 frivilige med i det lokale hjelpekorpset, alt fra aspiranter på 15 år til den eldste på 70 år. Utdanningen av disse er sentralt i arbeidet. Flere av dem bemanner korpsets egen ambulanse eller er sjåfører for legevakten på kvelder eller helger.
– Vi har også nå en jentegjeng som har spesialisert seg på klatring og tauredning. Alt i alt gjør det at vi er veldig godt rustet hvis det er behov for søk og redning. Det fører ofte til at vi også bistår i områder utenfor Hedmark og Oppland, sier hjelpekorps-lederen.

– Jeg ble helt skjelven

Mannen i 20-årene skulle bare pante tomflasker før jul, da han vant én million kroner i Pantelotteriet. – Jeg ble helt skjelven, så det første jeg gjorde var å ringe til mamma, forteller han.

Skulle handle til jul – fikk tidenes førjulsgave

En mann i 40-årene skulle på julehandel og fikk litt av et sjokk da han var innom den lokale dagligvarebutikken.

Vant en million – vil overraske barna

Med ti kroner som innsats vant ekteparet i 70-årene én million kroner i Pantelotteriet. Nå kan barn og barnebarn glede seg til tidenes overraskelse.