Økt julesalg gleder Røde Kors

EURSOSPAR Brumunddal er en av butikkene i SPAR-kjeden som har størst omsetningsøkning i desember. – På enkelte dager før jul har vi en tredobling av salget i forhold til en vanlig dag, sier butikksjef Edvard Børresen. Det fører også til økte inntekter til Røde Kors.

Butikksjef Edvard Børresen på Spar Brummunddal

Butikksjef Edvard Børresen på Spar Brummunddal tror kundene setter pris på å kunne støtte Røde Kors med panten sin. Foto: SPAR

Vanligvis er det rundt 15 stykker på jobb i butikken. I desember blir ofte bemanningen doblet.

– Vi har spesialisert oss på en rekke varer som folk kjøper i desember, så vi har alltid vært en julebutikk for mange her i Brumunddal. Vi har blant annet ribbe og lutefisk i løsvekt, og lokal rakfisk, sier Børresen.

Trykker mer i juletiuden
I tillegg selges det mye drikke. Både juleøl, julebrus og mye annet selges i stort antall. Det gir også store mengder pant.

– Kundene våre er flinke til å pante og mange av dem trykker på Røde Kors-knappen. I juletider er det kanskje ekstra mange som tenker at de vil støtte med noen ekstra pantekroner, sier butikksjefen.

Det gleder leder i Brumunddal Røde Kors hjelpekorps, Pål Chr. Tyskeberg.
– Jeg vil gjerne takke alle som støtter oss med panten sin. Det betyr mye for oss og gjør at vi kan drive med enda mer lokalt arbeid, sier Tyskeberg.

Egen undervannsdrone
Hjelpekorpset har blant annet spesialisert seg på vannredning, og har både båt og egen undervannsdrone.
– Dronen er ganske unik og gjør at man kan lete under vann uten dykkere, sier Tyskeberg.
En gjeng på rundt 20 personer jobber med vannredning og mange av dem trener hver uke. I vinterhalvåret foregår det inne i svømmehallen.Til sammen er det nå hele 70 frivilige med i det lokale hjelpekorpset, alt fra aspiranter på 15 år til den eldste på 70 år. Utdanningen av disse er sentralt i arbeidet. Flere av dem bemanner korpsets egen ambulanse eller er sjåfører for legevakten på kvelder eller helger.
– Vi har også nå en jentegjeng som har spesialisert seg på klatring og tauredning. Alt i alt gjør det at vi er veldig godt rustet hvis det er behov for søk og redning. Det fører ofte til at vi også bistår i områder utenfor Hedmark og Oppland, sier hjelpekorps-lederen.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.