Ny pantemillionær i Hedmark: – Det føltes helt uvirkelig

Mandag ettermiddag skulle en kvinne i 40-årene pante et par poser med tomflasker på Rema 1000 på Rena. Som vanlig trykket hun på Røde Kors-knappen for å delta i Pantelotteriet. Sekunder senere var hun én million kroner rikere. Det skriver Østlendingen.

Tove Bjerkli i Røde Kors og Rema-kjøpmann Anders Bekk jubler over den nye pantemillionæren på Rena. Foto: Rema

– Panteautomaten spilte en melodi og ut kom en veldig lang pantelapp, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.
– Jeg måtte telle nullene mange ganger for å skjønne at jeg faktisk hadde vunnet én million kroner. Hva gjør jeg nå? tenkte jeg. Jeg følte nesten at jeg måtte gjemme meg, så jeg bare gikk fort ut av butikken uten å kontakte noen i kassa. Det føltes helt uvirkelig og veldig spesielt å få så mye penger uten å ha jobbet for det, forteller den heldige vinneren.

Skal brukes på barnas utdannelse
Nå gjør pengene henne tryggere på framtiden.
– Pengene skal i stor grad brukes på min tre barns utdannelse, slik at de skal få en enda bedre start på livet. Og så skal vi feire litt her hjemme også, sier hun fornøyd.
Kvinnen er den 49. som vinner toppgevinsten og den andre i Hedmark som blir pantemillionær. Den forrige fylkesvinneren vant på Kiwi Fjeldset i Elverum i februar i år.

Støtter lokale aktiviteter
Siden 2008 har Røde Kors fått 180 millioner kroner fra lotteriet, og halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-avdelingene.
I Hedmark har Røde Kors hittil i år fått 283.346 kroner fra lotteriet.
Tove Bjerkli er Røde Kors-frivillig og bosatt på Rena. Hun er svært glad for den lokale pantemillionæren, og håper oppmerksomheten rundt storgevinsten gjør at flere får øynene opp for Pantelotteriet.
– Målet er at Røde Kors får nye inntekter til humanitært arbeid, og at vi også får flere millionvinnere i vårt distrikt, sier hun.
Pengene fra Pantelotteriet brukes til mange lokale aktiviteter.
– Ett viktig mål i høst er å få i gang besøksvenner i Åmot kommune. Vi arbeider på kryss av kommunegrensene i vårt område, og trenger inntekter til besøksvenner, internasjonal kvinnekafé, leksehjelp, hjelpekorpset og arbeidet vårt med vitnestøtte, forteller en svært fornøyd Bjerkli.

Ny rekord
En annen som har grunn til å smile er kjøpmann Anders Bekk på Rema 1000 på Rena.
– Vi må bare gratulere den heldige vinneren. Det er utrolig morsomt at det skjedde akkurat her, sier Bekk, som heller ikke vet hvem vinneren er.
– Vi får vel følge med om noen plutselig får dyrere matvaner, ler kjøpmannen.
Til og med juli er det satset pant for 64 millioner kroner i Pantelotteriet i år, noe som er ny rekord.
1,7 millioner av disse kommer fra Hedmark.
Til sammenligning ble det i samme periode i fjor spilt for 55 millioner kroner.
Juli var Pantelotteriets beste måneden hittil i år, med en omsetning på over 10 millioner kroner. I gjennomsnitt satses 12 prosent av all pant i Pantelotteriet.
I juli tronet Kiwi Sjusjøen på lotteritoppen i Hedmark, med en panteandel på 21,77 prosent. På andreplass kom Meny Elverum med 19,64 prosent – foran Joker Brøttum med en andel på 18,09 prosent.

Kilde: Østlendingen