Norges første pantemillionær

Onsdag morgen pantet Inge Høie Pedersen fra Langesund fem flasker, og endte opp med å vinne 2 millioner kroner i pantelotteriet. Det er første gang toppgevinsten blir utbetalt.

Norges første pantemillionær gratuleres av Sven Mollekleiv, president i Røde Kors. Den gangen i 2012 var det mulig å vinne 2 millioner.

Skien kommunes IKT-rådgiver Inge Høie Pedersen, skulle bare innom den lokale Rema 1000-butikken på Tollnes i Skien for å pante fem flasker og kjøpe litt lunsj, da han plutselig endte opp som millionær. I stedet for å velge å få utbetalt den vanlige panten, trykket han på Røde Kors-knappen.

Helt skjelven

– Det kom ut en veldig lang lapp, og da skjønte jeg at det var noe spesielt. Jeg måtte lese lappen flere ganger, og ble helt skjelven. Jeg klarte å stabbe meg frem til kassa for å fortelle det til de ansatte, forteller Inge Høie Pedersen.
Med tre barn og en rekke oppussingsprosjekter som venter i huset, blir det ikke vanskelig for den ferske pantemillionæren å finne noe å bruke pengene på.

– Jeg skal betale ned litt på lånet, og kanskje kan jeg kjøpe ny bil også, sier han fornøyd.

Gratulasjoner og takknemlighet

Pantelotteriet ble etablert i 2008, og så langt har Røde Kors mottatt nesten 40 millioner i støtte. President i Røde Kors i Norge, Sven Mollekleiv, er glad for å høre om storpremien.

– Takket være bidragene fra alle de som trykker på Røde Kors-knappen, får våre frivillige mulighet til å hjelpe mange mennesker som har behov for det. Det er vi veldig takknemlige for. Vi synes det er gledelig at en som har støttet oss gjennom pantelotteriet nå har blitt en vinner selv, sier Mollekleiv.

Også daglig leder i Norsk Pantelotteri, Gaute Langdal, jubler på vegne av vinneren.

– Det er fantastisk gøy at vi nå har delt ut toppgevinsten og fått en første pantemillionær! Vi gratulerer vinneren – og takker så mye for støtten, sier Langdal.