Musiker spilte på tomflasker – ble millionær

En 23 år gammel musiker fra Oslo vant milliongevinst i Pantelotteriet, etter å ha pantet og spilt for tomflasker verdt 20 kroner og 50 øre.

Butikksjef Atle Sørensen og Ståle Lindbo i Røde Kors feiret ny pantemillionær.

– Jeg er fortsatt litt «shaky» og kan nesten ikke tro det, sier den nybakte pantemillionæren til Pantelotteriet.
– Jeg pleier alltid å handle her, og har gjort det til en vane å trykke på Røde Kors-knappen når jeg panter tomflasker. Det går jo til et godt formål. Denne gangen ble det en veldig stor ekstrabonus. Jeg klarte ikke å lese alle nullene først, så jeg måtte få hjelp til å telle dem, sier han, men er foreløpig usikker på hva millionen skal brukes til.
– Jeg vil bruke litt god tid på å bestemme meg, slik at jeg er sikker på at jeg bruker denne muligheten riktig, sier 23-åringen, som til daglig er musiker. Han feiret gevinsten forsiktig med litt ekstra god kaffe til frokost.

Ble helt stille
Atle Sørensen, butikksjef i vinnerbutikken Coop Prix i Hausmannsgate i Oslo, satt bare noen meter unna da Oslo-mannen ble pantemillionær.
– Vinneren kom bort til kassen, og jeg måtte hjelpe ham med å telle nullene, ler butikksjefen. Så viste det seg altså å være milliongevinst. Da ble den nybakte millionæren helt stille, men klarte etter hvert å gjøre som det står på vinnerlappen – nemlig å kontakte Røde Kors.

– Motiverer til panting
Sørensen forteller at Pantelotteriet er et populært innslag i butikken. Han synes også det er ekstra stas at det var en av stamkundene som vant.
– Det er veldig positivt at kundene våre kan støtte Røde Kors på denne måten. Selv synes jeg Pantelotteriet er et helt fantastisk initiativ, som er med på å motivere folk til å pante mer, sier Sørensen.

Viktig inntekt for Røde Kors
Markedssjef i Røde Kors, Ståle Lindbo, setter stor pris på at stadig flere trykker på Røde Kors-knappen.
– Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr enormt mye for oss, og vi er takknemlige for alle som velger å støtte oss med panten sin. Dette gir oss en mulighet og et handlingsrom til å sette i gang nye humanitære aktiviteter der hvor vi ser at behovene er størst, sier Lindbo, og tilføyer:
– Det er artig at en som i utgangspunktet ønsker å støtte Røde Kors, blir belønnet med toppgevinsten. Vi gratulerer så mye!
Pantelotteriet ble etablert i 2008. Siden den gang har Røde Kors fått inn 140 millioner kroner via panteautomatene, hvorav 30 millioner kroner bare i fjor.