Ble millionær på flaskepanten

Tirsdag 12. mai ble en 58-åring fra Lillehammer pantemillionær etter å ha satset pant for 12 kroner på Kiwi Røyslimoen. Pengene skal han blant annet bruke på å oppfylle en 30 år gammel drøm, skriver GD.

Pantelotteriet på Kiwi.

På Pantelotteriet på Kiwi er det mulig å bli pantemillionær. Foto: Katrine Lunke

– Det var helt fantastisk å vinne, og helt uventet, sier vinneren, som ønsker å være anonym, i en pressemelding.

Talte nullene
Rett etter klokken ett på tirsdag skulle mannen handle noen småting på Kiwi Røyslimoen, sin lokale butikk. Men først skulle han pante noen få flasker, og trykket som alltid på Røde Kors-knappen for å spille i Pantelotteriet. Men denne gangen kom det en uvant fanfare og en ekstra lang pantelapp. Det skriver Gudbrandsdølene Dagningen.
– Jeg trengte hjelp fra en butikkansatt til å skjønne at jeg faktisk hadde vunnet og jeg talte nullene mange ganger før jeg så at det faktisk sto én million på lappen. Det var veldig rart å gå å handle de få tingene jeg skulle ha og samtidig vite at jeg plutselig var millionær, sier 58-åringen.

Deler pengene
En andel av pengene har vinneren bestemt at skal gå til humanitære organisasjoner. Men vinneren skal også bruke en sum som en slags dør- eller skal vi for anledningen heller si flaskeåpner, til å realisere en 30 år gammel drøm om å dra til New Zealand. Målet er å være der en hel måned og gå flere fotturer.
– Jeg har vanligvis ikke dratt på sommerferier og New Zealand har også vært dyrt og langt unna. Nå ser det ut som det endelig kan bli virkelighet, sier den nybakte millionæren i pressemeldingen.

Trykker på knappen på Søre Ål
To butikker i Lillehammer er blant pantestedene der folk oftest trykker på pantelotteri-knappen. Øverst ligger Rimi Tranberg i Gjøvik kommune med en andel på 13,41 prosent av flaskene som blir pantet. På andre plass kommer Ica Supermarked Søre Ål med en andel på 11,12 prosent, mens hos Rimi i Fåberggata er lotteriandelen av panten på 10,97 prosent.
Gaute Langdal i Pantelotteriet sier til GD at panten så langt har tilført Røde Kors over 100 millioner kroner i inntekt. Langdal sier vinnersjansene er like gode hver gang man deltar, og at trekningen kan sammenlignes med et tradisjonelt kakelotteri.
– Et lodd koster 50 øre. En gjennomsnittskunde deltar for 11 kroner, det betyr 22 lodd. Noen får gevinst, andre ikke. Og det er utrolig morsomt å tenke på at 27 personer har blitt millionærer på å pante flasker de bare har hatt slengende!