Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

95 kroner i pant ble til én millioner i Pantelotteriet. Foto: Privat

Tirsdag kveld fikk Egil Lind (62) fra Asker seg en hyggelig overraskelse da han dro innom matbutikken. Han skulle handle inn en ny jekk og noen enkle dagligvarer, og rasket med seg tomflaskene som sto i garasjen. Pant for 95 kroner, ble ved et enkelt tastetrykk en litt annen sum enn det Lind hadde sett for seg.

Trodde ikke sine egne øyne
Både jekk, melk og brød ble fort glemt da Lind så alle nullene på pantelappen.
Seks nuller.

– Jeg tenkte umiddelbart at det måtte være en feil. Det var jo veldig mange nuller, sier han til TV 2.

Han forteller at han måtte telle over flere ganger før han trodde sine egne øyne.
«Sto det virkelig en million kroner?»

Ubemerket og litt skjelven vendte han snuta hjemover for å finne ut om det faktisk stemte. Var han virkelig blitt en million rikere?

Da 62-åringen var innom Meny-butikken på Holmen forteller han at det var få besøkende og ingen som fikk med seg hendelsen. Kasseleder og stengeansvarlig i butikken, Elisabeth Løberg bekrefter dette, men at hun merket at det var en mann som pantet ganske mye.

– Jeg blir nesten litt rørt av dette, det er noe du tror aldri kommer til å skje. Nå vet jeg at det er fullt mulig, forteller hun.

– Trodde jeg tulla
Da Egil Lind kom hjem til tomt hus ringte han og fortalte det glade budskapet til familien sin.
– De lo godt, og trodde jeg tulla, forteller han om familiens reaksjon.

Lind forteller at han vanligvis pleier å benytte seg av Røde Kors sitt pantelotteri, litt i håp om å vinne, men også for i bidra til jobben Røde Kors gjør.

Selv har han vunnet 50 kroner her og der, men å se så mange nuller hadde han aldri sett for seg.
– Både jeg og familien var sjokkerte. Går det virkelig an å vinne?, spurte de seg selv.

Og nå, for det store spørsmålet: Hva skal pengene brukes til?

– Det blir nok ganske tradisjonelt. Jeg vil bruke noe på reising, også har jeg tre barn og fire barnebarn som jeg gjerne vil finne på noe hyggelig med, forteller den heldige vinneren.

Går til omsorgstjenester
Også leder for Asker Røde Kors, Vidar Skjeggestad, gleder seg over nyheten. Lokalforeningen, som har om lag 200 frivillige, mottar årlig en betydelig sum fra Pantelotteriet som går til drift og aktiviteter. Mye av dette er knyttet til hjelpekorpset, som ofte bistår i søk etter savnede personer eller som mannskap ved store arrangementer, som 17. mai.

– På nasjonaldagen har vi blant annet stasjoner på Skaugum, der barnetoget går forbi, ved Minnestøtten og i Asker sentrum, forteller han.

Midler fra Pantelotteriet går også til tjenester innen omsorg; som besøkstjenesten, flyktninghjelp og leksehjelp, forteller han.

– Pantelotteriet sikrer at vi har en kontinuerlig og god drift i Asker. Jo flere som panter og trykker på knappen, jo mer har vi til å utvikle og bygge opp nye tjenester, sier Skjeggestad.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.