Tone satset 46 kroner i pant – ble millionær
Sønnen mente det ikke var noe vits i å trykke på Pantelotteri-knappen. Tone Helen Dahle (41) angrer ikke på at hun gjorde det likevel. Det skriver VG.
19. november 2023
Uføretrygdede Ine Hegsvold (51) hadde bare 99 kroner igjen på konto. Det skriver VG.
For å få penger til å kjøpe bakepapir og smør torsdag måtte hun derfor pante flasker. Men noen av flaskene brukte hun på pantelotteriet – og det angrer hun ikke på.
– Fordi jeg har så dårlig råd, hadde bestemt meg for å gi halvparten av pantekronene til Røde Kors og beholde den andre halvparten selv. Så trykket jeg på knappen for Pantelotteriet, og ut kom en fryktelig lang lapp, sier Ine Hegsvold til VG.
51 åringen fra Brumunddal i Innlandet trodde ikke sine egne øyne torsdag kveld: Hun hadde vunnet en million kroner.
– Da kom den store skjelven og så begynte jeg å gråte. Jeg har jo aldri hatt noe flaks i livet. At jeg skulle vinne en million kroner. Det er veldig rart tenke på. Nå er jeg bare glad, sier hun.
Hun forteller at hun satset flasker for til sammen 18 kroner på Pantelotteriet og hun trodde rett og slett at det ikke var sant det som sto på pantelappen.
Men det kunne Stine Hoem som er ansatt hos Rema 1000 i Brumunddal bekrefte. Det var mange i butikken, både kunder og ansatte som gledet seg sammen med Hegsvold
– Vi begynte å gråte, alle sammen, sier Hoem
Økonomien har vært stram for Ine Hegsvold de siste årene. Hun har tidligere jobbet på pakkeavdelingen på et bakeri helt til ryggen sa stopp og hun ble uføretrygdet
– Jeg var kommet dit at jeg vurderte om jeg måtte selge leiligheten for å få meg en billigere sted å bo. Det trenger jeg ikke nå. Jeg har ikke fortalt det til så mange ennå. Men de jeg har snakket med, sier at dette unner de meg virkelig, sier en lettet og nybakt pante-millionær.
Hun forteller at hun helt siden hun ble uføretrygdet har gjort alt hun har kunnet for å få endene møtes.
– Jeg har ikke sløst med penger i det hele tatt. Tvert imot. Alt er jo blitt dyrere, mens trygden stort sett har vært den samme. Nei, det har ikke vært lett og det er ikke første gang jeg har måttet pante flasker for å kjøpe mat. Jeg har ikke fortalt det til så mange ennå, men jeg regner med at ryktet sprer seg fort. Nå er jeg bare så glad – og trenger ikke å tenke så mye på penger lenger.
Men det betyr ikke på noen måte at det blir en storslått fest i Brumunddal av den grunn.
– Jeg kommer til å ta det pent og rolig. Kanskje ta meg en tur og se på tenning av julegranen på lørdag og så blir det sikkert en kopp kaffe. Men ikke så mye mer, sier 51-åringen.
Når pengene kommer inn på konto blir hverken sydentur eller ny bil.
– Nå skal jeg først og fremst betale tilbake penger jeg har lånt av min mor for å få reparert bilen min. Noe skal datteren min få – og så skal jeg sette inn penger på en buffer-konto. Sammen med søsteren min som jeg bare kaller «finansministeren» har jeg lagt en plan for hvordan jeg skal bruke disse pengene, sier Hegsvold.
VG har tidligere skrevet om Milo (29) som «måtte google hvor mange nuller det er i en million» og Petter (31) som kun satset to kroner da automaten satte i en liten musikalsk fanfare.
Det er Røde Kors som står bak Pantelotteriet.
– Inntektene herfra gir økt beredskap, og en veldig aktiv besøkstjeneste. Nå er det norsktrening som er veldig aktuelt, særlig for de flyktningene som nå kommer til vårt distrikt, sier leder for Furnes og Brumunddal Røde Kors, Ann Iren Arntsen.
Sønnen mente det ikke var noe vits i å trykke på Pantelotteri-knappen. Tone Helen Dahle (41) angrer ikke på at hun gjorde det likevel. Det skriver VG.
En kvinne i 70-årene skulle handle inn til lunsj. Nå har hun én million mer på konto. Det skriver TV2.
Blåmandag? Neida, ikke for denne Elverum-kvinnen. Det skriver VG.