– Mamma, du har vunnet én million

Kvinnen fra Bergen dro på Rema for å handle litt varer og pante noen flasker. Panten satset hun i Pantelotteriet, men hun skjønte ikke helt hva gevinsten var. – Mamma, du har vunnet én million kroner, sa datteren da hun så pantelappen.

Slik ser pantelappen ut, som er verdt én milion kroner.

Slik ser pantelappen ut, som er verdt én milion kroner. Foto: Privat

Kvinnen i 50-årene skulle handle på Rema 1000 Kalmarhuset i Bergen sentrum i romjulen, og hadde med seg pant for 43 kroner.
– Jeg sto foran panteautomaten og vurderte litt om jeg skulle ta pengene selv eller trykke på Røde Kors-knappen. Til slutt tenkte jeg at det var fint å kunne støtte Røde Kors nå i jula, og valgte å delta i lotteriet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.
Ut av automaten kom en ekstra lang lapp, men kvinnen se ikke helt hva som sto der.
– Det virket som jeg hadde vunnet, men jeg klarte ikke helt å lese hva som sto. Jeg hadde med min tenåringsdatter, som hadde vært et annet sted i butikken. Da hun kom hjelp hun meg med å telle nullene. Til slutt fortale hun meg bare at jeg hadde vunnet én million kroner. Da ble jeg helt satt ut, sier hun.

Milliongevinsten kommer godt med, etter at kvinnen nylig kjøpte ny leilighet.
– Dette ble en fantastisk slutt på året. Etter leilighetskjøpet har det blitt en del gjeld, så disse pengene kommer på et veldig godt tidspunkt. Så skal barna mine få litt av premien også, forteller hun.

Nyheten om den ferske pantemillionæren gleder Morten Lillestøl Madsen, daglig leder i Bergen Røde Kors.
– Jeg må bare gratulerer den heldige vinneren. Det er veldig kjekt at noen av alle de som støtter oss med panten sin blir belønnet med gevinst. For oss har Pantelotteriet blitt en veldig viktig inntektskilde, som bidrar til lokalt humanitært arbeid. I Bergen har vi hele 40 forskjellige aktiviteter, med blant annet hjelpekorps, nettverk etter soning, leksehjelp, besøkstjeneste og Fellesverket for barn og unge, sier Madsen.

I fjor fikk Bergen Røde Kors hele 1,4 millioner fra Pantelotteriet. I år går beløpet mot 1,6 millioner, blant annet fordi alle Coop-butikkene har blitt med i lotteriet i løpet av året.

Kjøpmann Christer Andersen på Rema 1000 Kalmarhuset gleder seg også over milliongevinsten.
– Det var veldig moro å få en pantemillionær her hos oss. Og det er ekstra hyggelig at vi kan gratulere en fast kunde. Man kan høre fanfaren på panteautomaten ganske ofte, så det er tydeligvis mange som deltar i Pantelotteriet her hos oss. Trøsten til de som ikke vinner er jo at det går til en god sak, sier Andersen.

De hadde avtale om å dele alle premier – så kom milliongevinsten

De to vennene hadde avtale om å dele alle gevinster de vant på panten fra leiligheten de leier sammen. Så kom fanfaren på panteautomaten.

18-åring vant én million kroner: – Jeg skjelver fortsatt

Studenten skulle bare innom butikken å pante før trening. Så kom det en fanfare fra pantemaskinen. Det skriver TV2.no.

Trønder skulle kjøpe grøt – ble millionær

En 52-åring fra Trondheim skulle bare på butikken for å kjøpe grøt og pante noen flasker. Så kom det en fanfare. – Jeg trodde ikke det var sant det jeg så, sier han.