Løser pantekø med ny automat

Rema 1000 Elgen får nå inn så mye pant, at de har måtte kjøpe inn en ny og raskere panteautomat. Samtidig beholder de den gamle, og mer enn dobler kapasiteten. – En god panteordning er en viktig del av vår service, sier kjøpmann Niclas G.R. Ransted-Jøranli.

Kjøpmann Niclas G.R. Ransted-Jøranli på Rema 1000 Elgen viser fornøyd frem den nye panteautomaten, som er betydelig raskere enn den gamle.

Kjøpmann Niclas G.R. Ransted-Jøranli på Rema 1000 Elgen viser fornøyd frem den nye panteautomaten, som er betydelig raskere enn den gamle. Foto: Rema

Rema 1000 Elgen var ikke på listen over butikker i Hedmark som tok imot mest pant i 2018. Det håper kjøpmann Ransted-Jøranli det blir en forandring på nå.

Høye forventinger
– Med en dobling av pantekapasiteten sikter vi oss nå inn på topplistene. Jeg er ikke tvil om at det blir mer attraktivt å pante her, nå som det er mindre kø og en ny rask maskin, sier han.
I løpet av en dag har butikken mellom 1000 og 1500 kunder innom. På en utfartsdag kan det være så mange som 1800 innom, mange på vei til fjellet.
– Mange av våre kunder har med tomgods, og de forventer at det skal være raskt og enkelt å pante. Den maskinen vi har hatt til nå er 6-7 år gammel, og kan ikke lenger konkurrere med de nye og raskere maskinene som leser av strekkoden uten at boksen eller flasken trenger å rulle rundt i automaten, sier Ransted-Jøranli.

Viktig midler for Røde Kors
Begge maskinene i butikken har Pantelotteriet fra Røde Kors. En betydelig del av inntektene herfra går til Elverum Røde Kors, som i fjor fikk hele 119 774 kroner. Totalt fikk Røde Kors i Hedmark inn over 700 000 kroner fra folk som trykket på Røde Kors-knappen i fylket.
I juli hadde lotteriet sin beste måned noensinne. Da var Rema 1000 Elgen på Topp 10-listen over de som generte mest inntekter til Røde Kors.
– Pantelotteriet er en positiv ting, og det er hyggelig at både vi og kundene kan være med å støtte Røde Kors på en enkel og spennende måte, sier kjøpmannen.
Enhetsleder i Hedmark Røde Kors, Espen Østvold Rølla, er glad for å høre om den nye panteautomaten.
– Alt som kan bidra til at flere panter og at flere trykker på Røde Kors-knappen er positivt for oss. Dette er viktige midler for oss her i Røde Kors lokalt, som bidrar til alt fra bedre beredskap til en sterk besøkstjeneste, sier Østvold Rølla.

Skulle kjøpe ferdigpizza – vant million i førjulsgave

Tirsdag ettermiddag skulle en mann i 40-årene pante en pose med tomflasker og kjøpe frossenpizza på sin lokale Rema-butikk i Porsgrunn. Først da han kom hjem skjønte mannen at han hadde blitt millionær.

Økt julesalg gleder Røde Kors

EURSOSPAR Brumunddal er en av butikkene i SPAR-kjeden som har størst omsetningsøkning i desember. – På enkelte dager før jul har vi en tredobling av salget i forhold til en vanlig dag, sier butikksjef Edvard Børresen. Det fører også til økte inntekter til Røde Kors.

Satset én flaske og vant en million

Torsdag ettermiddag vant en heldig kunde på Kiwi Ål i Hallingdal én millioner kroner. Innsatsen? Én flaske med 2 kroner i pant!