Kjøpte dopapir, vant en million

26-åringen fra Porsgrunn skulle bare en kjapp tur innom Kiwi for å kjøpe dopapir – og pante noen flasker. Ett trykk på lotteriknappen, og vips så var han millionær. Det skriver Varden.

De ansatte på Kiwi Mobi gledet seg over en pantemillionær i butikken deres.

Mannen som ønsker å være anonym pantet flasker for 59 kroner og 50 øre. Men istedenfor å trykke på knappen for å få pantelappen og pengene selv, tok han sjansen på Røde Kors sitt pantelotteri.

Ble helt stille

Sindre Blandkjenn som jobber på Kiwi Mobi i Porsgrunn, satt bare noen meter unna da han la merke til en ung kar som sto helt stille og tittet litt ekstra på lappen som kom ut av pantemaskinen.

– Han sto der og kikket på lappen. Kollegaen min sa for tull «han vant sikkert en million». Så snudde mannen seg, tuslet bort til oss og spurte «Er det sant? Har jeg vunnet en million?». VI sjekket lappen, og det hadde han jo, ler Blandkjenn.

Skjelven
Han forteller at 26-åringen var helt skjelven. Men han klarte i alle fall å gjøre som det står på vinnerlappen, nemlig å kontakte Røde Kors. Der fikk porsgrunningen nok en gang bekreftet at han hadde vunnet.

Siden ordningen startet for noen år siden, har i alt 35 personer blitt millionærer. Seks av dem kommer fra Telemark.

Telemark Røde Kors fikk i 2015 hele 774 803 fra Pantelotteriet. Porsgrunn Røde Kors fikk mest (ca. 203.000,-)

Støtten gjør at Røde Kors i Telemark kan gjennomføre enda flere humanitære tiltak.

– Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr enormt mye for oss og vi er veldig takknemlige for at folk her i fylket velger å støtte oss med panten sin, sier Eli Ducros, daglig leder i Telemark Røde Kors.

– Pantelotteriet er en svært viktig inntektskilde for våre lokale foreninger og midlene gjør at vi kan hjelpe enda flere som trenger det. I 2015 har vi blant annet styrket den lokale beredskapen gjennom hjelpekorpsene og vi har satt i gang betydelig flere tiltak for flyktninger og asylsøkere, sier Ducros.

– Motiverer til panting

Pantelotteriet er tilgjengelig i 95 butikker i Telemark, men det er ett sted hvor interessen er større enn alle andre steder. Meny Hovenga i Porsgrunn ligger nemlig på toppen av listen over butikker hvor størst andel bruker panten i Pantelotteriet. Butikksjef Øyvind Polsrød synes Pantelotteriet er en positiv aktivitet i butikken.

– Det var hyggelig å høre at folket rundt Hovenga støtter Røde Kors på denne måten. Selv synes jeg Pantelotteriet er genialt og er med på å motivere folk til å pante mer, sier Polsrød.

– Tilbakemeldingen fra kundene er at det er veldig positivt at mye av overskuddet går til Røde Kors lokalt.