Jubler over ny panteautomat

I flere år har Brandsfjord Dagligvare hatt en treg og sliten panteautomat. Nå har en helt ny og rask maskin blitt montert. Det gleder både butikksjefen, kunder og Åfjord Røde Kors.

Eirik Dørum Flå fra Tomra installerte nylig ny panteautomat på Brandsfjord Dagligvare. Det setter både butikk-ansatt Viola Jamscikova, kunder og Røde Kors pris på.

Eirik Dørum Flå fra Tomra installerte nylig ny panteautomat på Brandsfjord Dagligvare. Det setter både butikk-ansatt Viola Jamscikova, kunder og Røde Kors pris på. Foto: Privat

– Den forrige maskinen var gammel og sliten. Den tok lang tid, og vi måtte skifte sekk hele tiden. Det var faktisk fortere å regne sammen panten for hånd, enn å bruke panteautomaten. Det var et dårlig tilbud til både kundene og for oss, sier butikksjef Rose Paltoft.

Fornøyde kunder
Nå er en helt ny maskin på plass, og denne gangen har den fått Pantelotteriet. Her går en stor del av midlene til Røde Kors, og halvparten av disse går til Åfjord Røde Kors.

– Kundene er veldig fornøyd med den nye maskinen, og de synes også det er en god ting at man kan bruke panten til å støtte Røde Kors, og kanskje vinne litt også, sier Paltoft, som allerede har hatt flere som har vunnet noen mindre gevinster i butikken.

Røde Kors takker
Hos Åfjord Røde Kors er gleden stor over den nye maskinen. Det betyr ytterligere inntekter til deres arbeid.
– Vi er veldig glade for dette, og vil takke for alle som støtter oss med panten og trykker på Røde Kors-knappen, sier Linn Merete Hosen-Rosø, sekretær i Åfjord Røde Kors.
De får allerede Pantelotteri-inntekter fra fra Kiwi Åfjord og fra Rema Åfjord. I fjor ble beløpet nær 18 000 kroner. I år blir trolig beløpet betydelig høyere.
– Midlene er veldig viktige for oss. De går blant annet til drift av hjelpekorpset, besøkstjenesten og flyktningguiden i distriktet. Det koster å utdanne medlemmer og nå håper vi på å få kjøpt en bil til hjelpekorpset. Da kommer disse midlene godt med, sier Hosen-Rosø.

Oslomann (47) pantet for 86 kroner – ble pantemillionær

Den nyslåtte pantemillionæren har bestemt seg for å dele halvparten av pengene med bestekompisen. Det skriver VG.

Får syv pantemillionærer på syv uker

Hvis omsetningen i Pantelotteriet fortsetter som vanlig vil nåværende lotteri være over i løpet av syv uker. Tilfeldighetene har ført til at det i begynnelsen av oktober var hele syv milliongevinster igjen i Pantelotteriet. To gikk allerede i forrige uke.

Jubler over ny panteautomat

I flere år har Brandsfjord Dagligvare hatt en treg og sliten panteautomat. Nå har en helt ny og rask maskin blitt montert. Det gleder både butikksjefen, kunder og Åfjord Røde Kors.