– Jeg sendte ganske mange sms den kvelden. Noen med «hilsen millionæren»

– Jeg så ikke uten lesebriller. Men mannen bak meg sa det var seks nuller, forteller den nybakte millionæren på Extra Finstadjordet. Det skriver Romerikes Blad.

Bjørg Marie Sollie er nattsykepleier på Ahus og bor i Lørenskog.
Fredag ble hun skikkelig lei av alle posene med tomflasker i boden og bestemte seg for å ta oppgaven med å få dem vekk, noe som egentlig er mannen Idars faste oppdrag i heimen, skriver Romerikes Blad.

– Jeg så ikke klart
Det ble en handlevogn full. Da automaten spurte om hun skulle gi panten til Røde Kors og være med i pantelotteriet, ble Bjørg Marie brått i tvil. Hun tenkte at det var jo mange flasker og at det ville bli en god del penger. Så hun ringte mannen sin. Han svarte at hun burde gi pengene til Røde Kors, for det pleide han å gjøre.
Bjørg Marie trykket på Pantelotteriet-knappen.
Da kom det fanfare og en lapp fra automaten.
– Det sto at jeg hadde fått gevinst. Men jeg så ikke klart. Jeg hadde noen billige, rosa lesebriller i jakkelommen. Da jeg skulle ta de på, spratt ene glasset ut. Jeg syntes det sto mange nuller og spurte han som sto bak meg. Han sa at jo, det sto seks nuller der.

– Du skulle sett ansiktsuttrykket
Bjørg Marie gikk til kassa for å spørre hva hun skulle gjøre nå som hun hadde vunnet.
– Hun som jobbet der var klar til å betale ut gevinsten. Men da hun fikk høre beløpet, skulle du sett ansiktsuttrykket hennes.
Idet hun kom hjem var en nabo den første hun møtte.
– Jeg måtte bare fortelle det, og fikk en klem. Jeg sendte ganske mange sms den kvelden. Noen med «hilsen millionæren». Jeg måtte bare fortelle at det faktisk går an. Noen er faktisk så heldige inne imellom. Da jeg våknet i går lurte jeg på om det var en drøm. Har jeg drømt, eller er det virkelig?

– Kanskje en bil med aircondition?
– Hva skal du bruke pengene til?
– Jeg har tre barn, da. Må kanskje få noe, selv om jeg ikke har lovet dem det ennå. Jeg tenker at jeg bør vel kanskje unne meg. Jeg har en gammel bil uten aircondition. det var skikkelig varmt i fjor sommer så Idar synes jeg skal unne meg en med aircondition. Det må bli en bruktbil, da. For jeg synes det er bortkastet å kjøpe ny bil. Jeg er veldig glad i å sykle. Kanskje jeg unner meg en fin sykkel.

– Hvem er Bjørg Marie?
– Nattsykepleier på Ahus som har bodd i Lørenskog siden 1990. Jeg ser lyst på livet, men er ikke av dem som bruker mye penger på klær og smykker. Jeg bruker dem heller på opplevelser; konserter og teater.

– Jeg gir ikke alle pengene tilbake, altså
– Jeg var i ungdommens Røde Kors da jeg var ung og støtter ofte organisasjonen. Skal jeg være ærlig, skulle jeg ønske det ikke var fra Røde Kors jeg vant så mye penger. De trenger jo hver krone. Jeg skulle heller ønske at de var fra Røkke, eller noen andre som har penger nok. Men jeg har ikke tenkt å gi alle pengene tilbake altså. Jeg har ikke så god råd. Det er faktisk en god del penger for meg som er sykepleier og har gjeld, sier 59-åringen, som forteller at hun sa ja til å la seg intervjue da Røde Kors sitt kommunikasjonsbyrå ringte, fordi det å fortelle historien og skape blest om Pantelotteriet støtter en god sak.

Lykkelig gift i 40 år
Bjørg Marie og mannen Idar Sollie, som bidro til det lykkelig valget, har vært lykkelig gift i 40 år.
– Nå håper han jeg ikke blir for vanskelig å ha med å gjøre, ler hun.
– Feiret litt i helgen?
– Ja, vi har feiret litt. Vi var på Queen-tribute konsert fredag. Men det var bestemt på forhånd. Også laget Idar en veldig god biffmiddag i går. Den beste han har laget noen gang.

Lotteriet gir store summer til lokallagene
Røde Kors i Akershus fikk inn 3,1 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2018. Det er en økning på hele 25 prosent siden i fjor.
Totalt fikk Røde Kors 50 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2018, en økning på over ti millioner kroner siden 2017. Halvparten av disse midlene gikk til de lokale Røde Kors-avdelingene. I 2018 ble 14 personer pantemillionær.
Siden 2008 har totalt 69 personer vunnet toppgevinsten – inkludert vinneren på fredag. Sju av disse er fra Akershus.

Butikksjef Bård Hermansen og den ferske pantemillionæren.

Butikksjef Bård Hermansen på Extra Finstadjordet og den ferske pantemillionæren. Foto: Coop