– Jeg ble helt skjelven

Mannen i 20-årene skulle bare pante tomflasker før jul, da han vant én million kroner i Pantelotteriet. – Jeg ble helt skjelven, så det første jeg gjorde var å ringe til mamma, forteller han.

Joker-ansatt Janken Khalil gleder seg over en pantemillionær i butikken deres på Majorstua. Foto: Joker

Den unge mannen var egentlig på vei til trening, da han bestemte seg for å gå innom nærbutikken på Majorstua med noen poser med pant.
– Jeg drikker ganske mye Pepsi Max, så det hoper seg opp med tomflasker, forteller han.

To dager før jul syntes han det var på tide å få ryddet litt i leiligheten.
I Jokerbutikken i Arbos gate leverte han pant for 79 kroner – og trykket som alltid på knappen for Pantelotteriet. Den nybakte vinneren innrømmer at han har sitt eget rituale foran panteautomaten, som skal ha bidratt til flere mindre gevinster tidligere.
– Når jeg trykker på knappen på Pantelotteriet, ser jeg aldri på skjermen, men venter til den lange lappen kommer ut, der det pleier å stå «beklager ingen gevinst». Denne gangen hørte jeg ingenting heller, for jeg hadde musikk på øret, sier han.

Da lappen kom, oppdaget han først en gevinst på 50 kroner.
– Så kikket jeg litt lenger ned, og der sto det veldig mange tall, nok til at jeg skjønte det var én million, sier han.
Og da kom den store skjelven.
– Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, tok bare lappen i lommen, kjøpte en treningsdrikk, gikk ut av butikken og ringte til mamma, sier vinneren, som ønsker å være anonym.

Fullt trøkk hele tiden
Derfor var det heller ingen av de ansatte hos Joker som fikk med seg at kunden deres ble pantemillionær på bittelille julaften. Butikken ligger like ved Frognerparken, og ifølge butikksjef Ali Hassan har de hatt en jevn strøm av kunder de siste dagene. Flesteparten av dem er stamkunder.
– Vi er en døgnåpen butikk, så her er det folk hele tiden. Det er også veldig mange som benytter seg av panteautomaten, der er det fullt trøkk hele tiden, sier Hassan.

Han er strålende fornøyd med at butikken har fått sin første pantemillionær.
– Det er første gang jeg opplever det, og jeg vil gjerne få si gratulerer til vinneren, sier han.

Mannen i 20-årene forteller at moren først ikke trodde på det han fortalte, og at «hun fikk litt samme reaksjon som meg».
– Så begynte hun å hinte om hva jeg kunne bruke pengene på, ler den ferske vinneren.
Men joda, pantemillionæren tror det kan bli noen fine julegaver i år.

Viktige midler i førjulstiden
Inntektene fra Pantelotteriet går til Røde Kors og halvparten av disse går til det lokale Røde Kors-laget. I dette tilfellet Oslo Røde Kors der daglig leder Astrid Solberg er «evig takknemlig» for alle som trykker på lotteriknappen.
– Midlene fra Pantelotteriet betyr masse for oss, og i disse dager kanskje ekstra mye, sier Røde Kors-lederen.

Gjennom hele desember har lokallaget jobbet ekstra mye for at så mange som mulig får en god førjulstid. Og det er særlig én ting Solberg har lagt merke til.
– Mat har blitt mye viktigere for alle dem vi møter enn det har vært tidligere. Det er veldig mange sultne mennesker i Oslo, og vi lager mye mer mat enn vi gjorde før. Når vi har arrangementer, får vi alltid spørsmål fra noen om de kan få ta med restene hjem, sier hun.

Oslo Røde Kors vil også bruke mye tid og ressurser på dem som er alene i julen.
– Vi vet at det er mange ensomme i høytiden. Derfor tilbyr vi julemiddag, akutt-overnatting eller noen å snakke med på Røde Kors-telefonen gjennom hele romjulen, sier hun.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.