Her gir de mest av panten – det gleder Lier Røde Kors

Lier Røde Kors fikk inn et rekordbeløp på 290 000 fra Pantelotteriet i 2020. Det er en økning på hele 31 prosent i forhold til 2019. Størst andel av panten i hele landet gir de på Rema 1000 Lierstranda.

Lars B. Larson, leder for Lier Røde Kors, retter en stor takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, og spesielt til kundene til kjøpmann Erik Hauger hos Rema 1000 Lierstranda.

Lars B. Larson, leder for Lier Røde Kors, retter en stor takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, og spesielt til kundene til kjøpmann Erik Hauger hos Rema 1000 Lierstranda. Foto: Katrine Lunke

Her brukes hele 55 prosent av panten som innsats i Pantelotteriet. Til sammenligning var gjennomsnittet på landsbasis 11,5 prosent.

– Den store økningen i inntekter fra Pantelotteriet er utrolig verdifullt for en liten lokalforening som oss. Jeg vil derfor rette en stor takk til alle som støtter oss med panten sin. En spesiell takk går til kundene her på Rema 1000 Lierstranda. At over 50 prosent av tomflaskene her brukes i lotteriet er jo bare helt utrolig, sier Lars B. Larson, leder for Lier Røde Kors.

Ser frem til hverdagen
Midlene fra Pantelotteriet går blant annet til å drifte hjelpekorpset og Røde Kors-huset. Lier Røde Kors har også en bil som burde vært oppdatert.
I 2020 måtte mange av aktivitetene settes på pause, på grunn av smittevernhensyn. Nå ser han frem til at man i større grad kan komme tilbake til hverdagen.

– Det er nesten bare hjelpekorpset som har vært aktive. Dessverre har besøkstjenesten ikke klart å være så aktive som vi har ønsket. Det betyr at mange ensomme ikke har fått den omsorgen de fortjener. Vi var innom sykehjem med blomster til jul, og besøkt noen institusjoner sammen med besøkshund. Nå håper jeg vi snart kan komme tilbake til vårt vanlige tilbud, sier Røde Kors-lederen.

Mange vil støtte
Kjøpmann Erik Hauger hos Rema 1000 Lierstranda synes det er hyggelig at kundene hans bidrar så mye til Røde Kors. Butikken hans er en av de større i området, og omsatte for 122 millioner kroner i 2020.
– Vi har mange kunder innom, både familier, skoleungdom og pensjonister. Det virker som Røde Kors gjør en god jobb her lokalt, og at mange ønsker å støtte dem. Så er det sikkert en del som ønsker å vinne milliongevinsten også, sier Hauger.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.