Gikk nesten fra én million kroner i pantegevinst

Torsdag ettermiddag i 18-tiden gikk en kvinne fra Larvik nesten fra en pantelapp verdt én million kroner. – Jeg skjønte ikke at jeg hadde vunnet og glemte lappen, forteller hun. Det skriver Østlands-Posten.

Kvinne spiller i Pantelotteriet. Foto: Katrine Lunke/Apeland

Stadig flere deltar i Pantelotteriet. Det gir viktige midler til Røde Kors. Foto: Katrine Lunke

Kvinnen i 30-årene skulle pante flasker på Rema 1000 Olavsgate. Som vanlig trykket hun på Røde Kors-knappen. Samtidig prøvde hun å kvitte seg med noen glassflasker og gikk vekk fra panteautomaten, forteller Pantelotteriet i en pressemelding.

Pantelotteriet har selv snakket med kvinnen som vant.
– Jeg tenkte egentlig ikke på at det var et lotteri og at jeg kunne vinne noe. Bare at det var en fin ting å gi litt penger til et godt formål. Men etter at jeg hadde kastet de andre flaskene kom jeg på pantelappen. Heldigvis hang den der fortsatt, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Ble helt satt ut
På lappen sto det at hun hadde vunnet, men hun skjønte ikke med en gang hvor mye, forteller Pantelotteriet i pressemeldingen.
– Det var mange nuller og jeg klarte ikke helt å lese hvor mange det var. Men plutselig skjønte jeg det. Jeg hadde vunnet én million kroner. Jeg ble helt satt ut, forteller den heldige vinneren.
Da hun fortalte det til samboeren hennes ble han like overrasket.
– Han trodde først ikke det var sant. Så synes han det var veldig moro, sier hun.
Den ferske millionæren har ennå ikke helt bestemt hva hun skal bruke pengene på.
– Det er mye penger, som kommer veldig godt med. Litt kommer nok til å gå til å nedbetale gjeld. Kanskje tar vi en fin reise. Etter hvert vil vi bruke litt penger på å finne et nytt sted å bo, forteller hun til Pantelotteriet.

Viktige midler for Røde Kors
Larvikskvinnen er den 68. personen som har vunnet toppgevinsten i Pantelotteriet, siden starten i 2008.
Fungerende lokalforeningsleder i Larvik Røde Kors, Ragnhild Bull Hansen, gleder seg over å høre om den nye pantemillionæren.
– Det var jo veldig moro å høre. Gratulerer så mye til den heldige vinneren. At folk deltar i lotteriet er svært viktig for oss og midlene bruker vi til lokalt arbeid her i Larvik, sier Bull Hansen når Pantelotteriet ringer henne.
I fjor fikk Larvik Røde Kors inn hele 259 402 kroner fra Pantelotteriet, som er ny rekord.