Først vant sykepleieren 100 kroner – deretter kom denne ut av panteautomaten

Sykepleieren (25) og kjæresten skulle bare handle middag på Kiwi – endte opp som millionærer. Det skriver Adresseavisen.

Butikksjef Grethe Hammervik (t.v.) og Kiwi-ansatt Siri Merethe Iversen gleder seg over en pantemillionær i butikken sin.

Butikksjef Grethe Hammervik (t.v.) og Kiwi-ansatt Siri Merethe Iversen gleder seg over en pantemillionær i butikken sin. Foto: Kiwi

Klokken 18.30 mandag kveld dro en 25 år gammel sykepleier og kjæresten innom Kiwi på Valentinlyst i Trondheim for å handle middag.
– Jeg hadde med meg en pose full av flasker som jeg skulle pante, sier sykepleieren, som ønsker å være anonym.

Dobbeltgevinst
– Mens jeg drev og pantet, stoppet panteautomaten, sier 25-åringen til Adresseavisen, som da trykket på Røde Kors-knappen.
– Da vant jeg 100 kroner.
Etter at maskinen igjen startet opp, fortsatte hun med pantingen. 25-åringen leverte flasker for ytterligere 27 kroner i pant, før hun trykket på pantelotteriknappen nok en gang.
– Da kom det ut en lang lapp, beskriver hun.

Trodde ikke på det hun så
– Hva sto det der da?
– «En million». Jeg trodde ikke på det, og gikk til kjæresten min og spurte: «Står det en million her, eller er det noe feil». Vi fant ut at det sto en million, sier hun.
– Og da ble det feiring?
– Vi skulle jo handle middag, men det ble litt vanskelig etter dette. Så det ble takeaway og dessert, sier 25-åringen, og legger til:
– Det ble en fin overraskelse dette.

Viktig inntekt
Tidligere i år feiret pantelotteriet ti år. I løpet av disse årene har folks panting sørget for 4,4 millioner kroner til Røde Kors i Trøndelag.
– Trondheim Røde Kors har i løpet av disse årene fått 3,2 millioner kroner fra lotteriet, sier kommunikasjonsrådgiver Marius Sunde Tvinnereim i Sør-Trøndelag Røde Kors, og beskriver pantelotteriet som en svært viktig inntektskilde.
Butikksjef ved Kiwi på Valentinlyst, Grethe Hammervik, forteller at det er første gang en kunde vinner storpremien hos dem.
– Jeg var ikke på jobb selv, men de som var på jobb forteller at det var en utrolig morsom opplevelse, sier hun.
Pantemaskinen stoppet opp da 25-åringen drev og pantet, fordi den gikk full. En ansatt måtte da rydde opp, før sykepleieren kunne fortsette pantingen – som igjen førte til millionpremien.
– Hun hadde flaks med at maskinen gikk full, sier Hammervik.

Slik ser en pantelapp ut som er verdt én million kroner.

Slik ser en pantelapp ut som er verdt én million kroner.