Flere båtturister betyr mer penger til Røde Kors

I sommermånedene dobler Spar Kullboden i Holmestrand omsetningen. Økte inntekter fra sommerturistene gir også viktige midler til Røde Kors. Båtfolket sørger for ekstramidler til den lokale Røde Kors-foreningen, skriver Jarlsberg Avis.

Pantelotteriet er en viktig inntekt for Røde Kors, og bidrar til humanitært arbeid både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Foto: Katrine Lunke

– Det er nok båtfolket som står for det meste av veksten, sier butikksjef Joakim Celius.

Mye drikke gir mye pant
Med en beliggenhet på brygga er butikken et naturlig valg for de mange båtfolkene som kjører og seiler innom. Med seg fra butikken tar de varer for å kose seg på tur.
– De kjøper mye snacks, grillmat og drikkevarer, sier butikksjefen.
Det betyr også mye pant, som ofte brukes i Pantelotteriet på Spar. Det gleder leder for Holmestrand Røde Kors, Wenche Eyde.
– Midlene vi får fra Pantelotteriet har blitt veldig viktige for oss. At mange støtter oss med panten sin betyr derfor at vi kan drive enda mer humanitært arbeid her lokalt. Jeg har lyst til å takke alle i Holmestrand som trykker på Røde Kors-knappen, sier Wenche Eyde.

Givende oppgave
– Alle dagligvarebutikkene rundt her som har Pantelotteriet bidrar også på en viktig måte. De fortjener virkelig ros, sier Røde Kors-lederen.
Midlene som kommer inn til Holmestrand Røde Kos brukes blant annet til besøkstjenesten, hvor både ensomme og syke får besøk fra frivillige. Noen har også med en hund når de drar på besøk.
– Det er mange som har stor glede av å få besøk. Særlig sommeren kan være en ensom tid for mange, når familie og bekjente kanskje er på ferie. For våre frivillige er dette også en veldig givende oppgave, som blir satt stor pris på, sier Eyde.
I fjor fikk Holmestrand Røde Kors 78 597 kroner fra Pantelotteriet. I år regner Pantelotteriet at beløpet blir betydelig høyere siden pantesatsene gikk opp i fjor.

Satset én flaske og vant en million

Torsdag ettermiddag vant en heldig kunde på Kiwi Ål i Hallingdal én millioner kroner. Innsatsen? Én flaske med 2 kroner i pant!

Skulle kjøpe snus – ble millionær

Studenten skulle bare på butikken å kjøpe snus, men kom ut igjen som millionær. Det skriver TV2.no.

Løser pantekø med ny automat

Rema 1000 Elgen får nå inn så mye pant, at de har måtte kjøpe inn en ny og raskere panteautomat. Samtidig beholder de den gamle, og mer enn dobler kapasiteten. – En god panteordning er en viktig del av vår service, sier kjøpmann Niclas G.R. Ransted-Jøranli.