Flere båtturister betyr mer penger til Røde Kors

I sommermånedene dobler Spar Kullboden i Holmestrand omsetningen. Økte inntekter fra sommerturistene gir også viktige midler til Røde Kors. Båtfolket sørger for ekstramidler til den lokale Røde Kors-foreningen, skriver Jarlsberg Avis.

Pantelotteriet er en viktig inntekt for Røde Kors, og bidrar til humanitært arbeid både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Foto: Katrine Lunke

– Det er nok båtfolket som står for det meste av veksten, sier butikksjef Joakim Celius.

Mye drikke gir mye pant
Med en beliggenhet på brygga er butikken et naturlig valg for de mange båtfolkene som kjører og seiler innom. Med seg fra butikken tar de varer for å kose seg på tur.
– De kjøper mye snacks, grillmat og drikkevarer, sier butikksjefen.
Det betyr også mye pant, som ofte brukes i Pantelotteriet på Spar. Det gleder leder for Holmestrand Røde Kors, Wenche Eyde.
– Midlene vi får fra Pantelotteriet har blitt veldig viktige for oss. At mange støtter oss med panten sin betyr derfor at vi kan drive enda mer humanitært arbeid her lokalt. Jeg har lyst til å takke alle i Holmestrand som trykker på Røde Kors-knappen, sier Wenche Eyde.

Givende oppgave
– Alle dagligvarebutikkene rundt her som har Pantelotteriet bidrar også på en viktig måte. De fortjener virkelig ros, sier Røde Kors-lederen.
Midlene som kommer inn til Holmestrand Røde Kos brukes blant annet til besøkstjenesten, hvor både ensomme og syke får besøk fra frivillige. Noen har også med en hund når de drar på besøk.
– Det er mange som har stor glede av å få besøk. Særlig sommeren kan være en ensom tid for mange, når familie og bekjente kanskje er på ferie. For våre frivillige er dette også en veldig givende oppgave, som blir satt stor pris på, sier Eyde.
I fjor fikk Holmestrand Røde Kors 78 597 kroner fra Pantelotteriet. I år regner Pantelotteriet at beløpet blir betydelig høyere siden pantesatsene gikk opp i fjor.

Kvinne fra Trøndelag satset to kroner og vant én million

Lørdag kveld fikk en kvinne fra Trondheim seg en stor overraskelse. Da vant hun én million kroner i Pantelotteriet på Coop Mega Nardo.

Mathilde trodde hun vant 10.000 – var én million

Første gang Mathilde Holst prøvde seg på pantelotteri, fikk hun gevinst. Men uten briller skjønte hun ikke hvor stor den var før hun sendte venninnen et Snap-bilde av vinnerlappen. Det skriver VG.

200 Joker-butikker med i Pantelotteriet

Denne uken ble Joker-butikk nummer 200 med i Pantelotteriet, da Joker Jens Bjelkes gate i Oslo fikk installert Røde Kors-knapp på sin panteautomat.