19. mai 2018
På lørdag i pinsen fikk Rogaland sin femte pantemillionær. – Tusen takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, sier Tor Vestlie, styreleder i Stavanger Røde Kors.
57 personer har blitt millionærer i Pantelotteriet siden starten. Hele fem av disse kommer fra Rogaland.
Utrolig moro
I juli 2014 fikk fylket sin første pantemillionær. Da trykket en kvinne på Røde Kors-knappen på Rimi Hillevåg, og fikk ut en ekstra lang pantelapp hvor det sto én million kroner.
Den siste vinneren kom på lørdag i pinsen, da en mann deltok i lotteriet på Helgøy Meny Mariero. Resultatet ble at han kunne gå ut av butikken som millionær. Vinneren ønsker å være anonym, men får gratulasjoner fra butikksjefen på Helgøy Meny Mariero, Jan Helge Marvik.
– Dette var utrolig moro. Jeg er veldig glad for å få en vinner i akkurat vår butikk, sier Marvik.
Den butikken som har generert mest penger til Pantelotteriet i Rogaland er Rema 1000 Hundvåg. På ti år har butikkens kunder sørget for at det har kommet inn nær én million kroner til lotteriet.
Startet aktiviteter for pantepenger
Rogaland er et av fylkene hvor det spilles mest i Pantelotteriet. Det betyr også at Røde Kors’ lokalforeninger i Rogaland er blant de som får størst bidrag fra lotteriet – totalt hele 6,7 millioner kroner siden lotteriet startet i 2008. Stavanger er lokallaget som har fått mest i fylket.
– Over 3,2 millioner kroner til Stavanger Røde Kors på ti år er helt utrolig. Midlene fra Pantelotteriet er svært verdifulle for oss, og gjør at Røde Kors kan drive enda mer humanitært arbeid, sier Tor Vestlie.
– Jeg må bare si tusen takk til alle i Stavanger som støtter oss på denne måten. Det er ikke sikkert alle som trykker på Røde Kors-knappen vet hvor viktig jobb de gjør. Midlene fra lotteriet er helt avgjørende for mange av aktivitetene vi driver over hele fylket, sier han.
For Stavanger Røde Kors betyr pengene flere midler til å redde liv, drive aktiviteter for barn og unge og besøke eldre og ensomme på syke- og aldershjem. I løpet av disse ti årene er det startet flere tiltak i Stavanger som har blitt mulig på grunn av folks pantepenger.
– Stavanger Røde kors har frivillige som flere ganger i måneden gjør en innsats for noen i sitt nærområde. Alle disse jobber helt gratis, men administrasjon av våre aktiviteter koster noe og takket være pantelotteriet har vi økt antall frivillige fra 400 frivillige i 2008 til 1000 i 2018. Vi har i dag 15 forskjellige aktiviteter for barn og unge, eldre, flyktninger, asylsøkere og innsatte i fengsel, sier Vestlie.