Eilert var lei av flaskene som slang i bilen – ble millionær

Eilert Karlstad skulle bare kjapt innom butikken i lunsjen og var så lei av flaskene som lå og skranglet bak i bilen. Irritasjonen gjorde ham én million kroner rikere. Det skriver TV2.

Karlstad jobber like i nærheten av Kiwi-butikken, og skulle innom for å kjøpe lunsj. Flaskene som lå bak i bilen hadde irritert ham en stund, så dem tok han med seg inn til panteautomaten.

– Jeg pantet flasker for totalt 12 kroner og 50 øre, og trykket på Røde Kors-knappen. Da begynte maskinen å pipe og en lang lapp kom ut. Jeg klarte ikke å lese alle nullene først, så jeg fikk hjelp av betjeningen til å telle nullene, sier Karlstad til TV2.

Det viste seg å være Røde Kors sin største gevinst. Hva millionen skal brukes på, er han foreløpig usikker på.

– Det blir kanskje en motorsykkel etterhvert, men jeg må tenke litt mer over det. Det har ikke gått helt opp for meg enda.

Viktig inntekt for Røde Kors

Pantelotteriet begynte i 2008. Siden da har Røde Kors fått inn 140 millioner kroner via panteautomatene.

Bare i fjor fikk Røde Kors inn 30 millioner kroner.

President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, møtte den lykkelige vinneren i Oslo. Mollekleiv er glad for at flere og flere trykker på Røde Kors-knappen.

– Vi er utrolig glade for at han vant. Det viser folk at det går an å vinne.

Han legger vekt på at det er viktig at folk kan få igjen for å velge å gi.

– Ta i mot pengene med god samvittighet, og takk for at du alltid støtter oss, sier Mollekleiv til den ferske millionæren.

Vane å trykke på Røde Kors-knappen

Karlstad har gjort det til en vane å trykke på Røde Kors-knappen.

– Det går jo til et veldig godt formål. Man er så vant med pant i Norge at det er noe man gjør uten å tenke så mye over hvorfor. Denne gangen ble det en veldig stor ekstra bonus, sier Karlstad.

Kilde: TV2.no

Pantemillionær Eilert vant på Kiwi i 2016!