Droppet dyr reise – så ble han millionær

Mannen i 50-årene hadde skrinlagt reisen til Vietnam sammen med adoptivsøsteren sin, fordi det ble for dyrt. Så satset han panten sin i Pantelotteriet. Det forandret alt, skriver TV2.no.

Slik ser pantelappen ut, som er verdt én millioner kroner. Foto: Privat

Fredag skulle mannen, som for øvrig vil være anonym, handle inn til taco på sin lokale Spar-butikk i Bærum.
Han hadde også med seg fire poser med flasker som skulle pantes.
– Da jeg nesten var ferdig å pante stoppet plutselig maskinen opp. Da trykket jeg på Røde Kors-knappen, og hørte en fanfare, forteller mannen.
– Jeg skjønte jeg hadde vunnet noe, men ikke hvor mye, forteller mannen til TV2.

Vant én gang til
– Jeg så at det var mange nuller, men de sto veldig tett, så jeg måtte lese tallet mange ganger.
Han ble helt svimmel da han skjønte hvilket beløp det var snakk om. På lappen sto det at han hadde vunnet én million kroner.
– Jeg ble utrolig glad og veldig overrasket, sier mannen.

Han ringte kona, som først trodde han tullet.
– Til slutt skjønte hun at jeg mente det. Da kom det et gledeshyl, forteller den heldige vinneren.
Han sier det ble et lite oppstuss i lokalbutikken da de andre skjønte hva som hadde skjedd. Da han hadde summet seg og skulle pante de siste flaskene og handle tacoen, fikk han en ny overraskelse.
– Jeg hadde noen få bokser igjen og trykket på Røde Kors-knappen. Så kom det ny fanfare ved maskinen og det spratt ut en gevinst til!
– Det var bare en hundrelapp, men det var moro med ny fanfare, legger han til.

En drøm går i oppfyllelse
Milliongevinsten gjør at en drøm endelig kan gå i oppfyllelse.
– Søsteren min er opprinnelig adoptert fra Vietnam og vi har lenge ønsket å dra dit. Men det har vært for kostbart, og vi hadde lagt hele reisen på is, forteller vinneren.
Men etter fredagens gevinst endret alt seg.
– Nå reiser begge familiene til Vietnam i desember. Det kommer til å bli en fantastisk opplevelse for oss alle, som ble mulig fordi jeg pantet noen flasker. Det er helt sprøtt, sier han.

Brukes til ungdom
I fjor fikk Bærum Røde Kors inn 1,3 millioner kroner via Pantelotteriet. Det er bare storbyene Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen som får mer.

– Gratulerer så mye til vinneren! Det er alltid hyggelig når noen lokale vinner, sier Øyvind Rebnord, daglig leder i Bærum Røde Kors.
Midlene fra Pantelotteriet går tilbake til beboerne i Bærum i form av flere humanitære aktiviteter og bedre beredskap.
– De siste årene har vi blant annet styrket møteplassen Fellesverket for ungdom i Bærum.
I tillegg har de styrket Barnas Røde Kors. De skaper møteplasser for foreldre med barn som ikke har naturlige møteplasser som barnehage eller andre nettverk, sier Røde Kors-lederen.

– Trodde ikke det skulle skje hos oss
Butikksjef Yngve Holm gleder seg over at en av hans kunder vant på pantelotteriet.
– Jeg har jo hørt at andre Spar-butikker har hatt vinnere, men trodde ikke det skulle skje hos oss.
– Det virker som mange synes dette er en god og fin måte å støtte Røde Kors på, som gjør en veldig god jobb her i Bærum, sier han.

Ungt vennepar vant milliongevinst

Venneparet skulle bare en snartur innom Joker-butikken for å kjøpe snus og pante tomflasker fra bilen. Før de trykket på knappen for Pantelotteriet, ble de enige om å dele en eventuell gevinst. – De neste fire minuttene satt jeg på huk i butikken og skalv, forteller kvinnen i 20-årene.

Småbarnsfar ble pantemillionær: – Det gikk helt rundt for meg

Da småbarnsfaren i 30-årene så alle tallene på pantelappen, gikk ikke storhandelen på Rema 1000 helt som planlagt. I stedet løp han ut til bilen og begynte å telle antall nuller.

– Det skal jo ikke være mulig

Ti år etter at seksbarnsfaren fra Bergen vant én million i Pantelotteriet, trykket moren hans på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Da kom fanfaren enda en gang. – Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge, sier sønnen.