– Det skal jo ikke være mulig

Ti år etter at seksbarnsfaren fra Bergen vant én million i Pantelotteriet, trykket moren hans på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Da kom fanfaren enda en gang. – Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge, sier sønnen.

Line Anthunn Myking og butikksjef Asle Hammersvik på Meny Sartor utenfor Bergen gleder seg over en pantemillionær i butikken sin. Foto: Meny

Torsdag ettermiddag skulle kvinnen i 80-årene bare på Meny Sartor, halvannen mil fra Bergen, for å gjenvinne noen batterier og pante tomflasker for 13 kroner. Foran panteautomaten valgte hun å delta i Pantelotteriet med panten sin. Så kom fanfaren, og ut av maskinen kom en ekstra lang lapp.

– Jeg skjønte jeg hadde vunnet noe, men ikke hva det var. Så jeg gikk bort til kassa med pantelappen for å få hjelp. Der sa de at det så ut som jeg hadde vunnet hundre tusen kroner. Det er jo helt fantastisk. Men så tok de meg med til butikksjefen, for å dobbeltsjekke. Sammen så vi ekstra godt på lappen. Da kom den store overraskelsen, forteller kvinnen.

Sønnen opplevde det samme
For på pantelappen sto det at kvinnen hadde vunnet én million kroner.
– Det er helt utrolig, og jeg kan nesten ikke tro det. I hvert fall ikke før jeg ser pengene på kontoen min. Jeg er minstepensjonist, så dette betyr at jeg slipper å snu på hver krone og at jeg kan leve godt resten av livet, forteller den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Det som er nesten enda mer utrolig er at sønnen hennes opplevde akkurat det samme for ti år siden, i en butikk på Olsvik, under én mil unna Sartor.
– Dette er nesten for utrolig til å være sant. Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge. I år er det nesten akkurat ti år siden jeg selv trykket på Røde Kors-knappen og opplevde akkurat det samme, forteller sønnen, som selv er seksbarnsfar.
– Pengene kom godt med da det skjedde. Det var også veldig deilig å kunne gå hjem med én million i lomma og trykke på bestillingen av en sydentur, forteller mannen.

Nå vurdere også moren hans å bruke noen av pengene på en sydentur.
– Det hadde vært veldig fint å kunne få en fin reise for litt av denne store gevinsten, forteller hun.

Helt ellevilt
Butikksjef Asle Hammersvik fikk seg også litt av en overraskelse den dagen.
– Dette var veldig kjekt, å få en pantemillionær her hos oss. Jeg satt på kontoret da en av mine ansatte kom inn og fortalte at en av kundene våre hadde vunnet. Så gikk jeg ut og gratulerte henne, og så på lappen. Da fikk jeg litt sjokk selv. Vi telte nullene sammen, og kom til slutt til seks nuller. Jeg tror nok ikke hun visste at det var én million kroner før jeg sa det til henne. Da ble hun veldig glad og litt småsjokkert, forteller butikksjefen.

– Jeg fikk ikke snakket så mye med vinneren, og skulle gjerne møtt henne en gang til for å få gratulere skikkelig. Å høre nå at sønnen hennes også er en tidligere pantemillionær er jo helt ellevilt, sier han.

Betyr mye for oss
Milliongevinsten gleder også den lokale Røde Kors-lederen.
– Vi gratulerer så mye. At hun velger å trykke på Røde Kors-knappen betyr utrolig mye for oss, sier Fredrik Hellener Mathisen, lokalforeningsleder i Fjell Røde Kors.

I fjor fikk lokallaget inn hele 285 000 kroner fra Pantelotteriet.
– Disse midlene betyr veldig mye for oss og det lokale humanitære arbeidet. Pengene går blant annet til hjelpekorpset, besøkstjenesten og et veldig viktig arbeid for og med barn. Nå håper vi å starte opp enda en avdeling av Barnas Røde Kors her i området, og da er pantepengene viktige for å få det til. Så tusen takk til alle som støtter oss med panten sin. Og så er det jo moro å se at folk virkelig vinner, også her lokalt, sier Røde Kors-lederen.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.