– De skulle satt rød varseltrekant på vinnerloddene!

En mann fra Rogaland satset pant for 30 kroner og vant en av toppgevinstene i Pantelotteriet. – De skulle satt rød varseltrekant på millionloddene, sier den heldige vinneren.

Gudmund Hauge (tv.) og butikksjef Werner Vatland på Kiwi Tananger gleder seg over en pantemillionær i deres butikk.

Gudmund Hauge (tv.) og butikksjef Werner Vatland på Kiwi Tananger gleder seg over en pantemillionær i deres butikk. Foto: Kiwi

I 13-tiden på torsdag puttet han tomflaskene på panteautomaten, og trykket som vanlig på Røde Kors-knappen.
– Jeg hørte en fanfare, og tenkte jeg hadde vunnet en 50-lapp, slik jeg har gjort før. Så jeg så ikke på pantelappen før jeg hadde kommet langt inn i butikken. Da så jeg nærmere på den, og kunne ikke tro det jeg så. Jeg ble helt sjokkert, forteller han.
For på pantelappen sto det ikke 50 kroner, men én million kroner.

God stemning
– Jeg tenkte at dette ikke var mulig. Da jeg satte meg i bilen for å kjøre den korte turen hjem var jeg helt skjelven. De skulle nesten ha satt en rød varseltrekant på millionloddene, for det var ikke helt trygt å kjøre i den tilstanden, sier han.

Den kvelden ble det en liten tur til Stavanger for å feire. Hva han skal bruke pengene til er ikke helt klart.
– Jeg skal nok betale ned litt gjeld. Og så hadde det vært fint med en eksotisk ferie, men man kommer jo ikke så langt i disse dager.

Blant de ansatte på Kiwi-butikken var det god stemning den torsdagen.
– Det er veldig moro at noen vinner i vår butikk, spesielt når det er en fast kunde. Jeg har jo hørt mye om folk som har vunnet, men det blir mye mer ekte når man opplever det så nært, sier Werner Vatland, assisterende butikksjef på Kiwi Tananger.
– Jeg synes Røde Kors gjør en god og viktig jobb her lokalt, og det virker som mange kunder synes lotteriet er en enkel og spennende måte å støtte dem på, sier han.

Viktige inntekter
Nyheten om pantemillionæren gleder også Trond Mæland, leder i Sola Røde Kors. De er den nærmeste lokalforeningen til butikken, og får viktige inntekter fra Pantelotteriet hvert år.
– Først av alt vil jeg gjerne få gratulere den heldige vinneren. Vi i Røde Kors setter stor pris på alle de som trykker på Røde Kors-knappen. Spesielt moro er det når det er lokale vinnere, sier Mæland

– Midlene fra Pantelotteriet er veldig viktige for oss, og bidrar både til at vi kan drifte hjelpekorpset og ha en god omsorgstjeneste. Under pandemien har det dessverre vært utfordringer for besøkstjenesten, og å få møtt alle som har behov for det. Men vi har prøvd å løse det ved hjelp av telefonkontakt, ved å gå turer sammen og ved å ta ekstra smittevernshensyn ved besøkene, sier Mæland.
Selv trykker han alltid på Røde Kors-knappen når han panter.
– Jeg har faktisk vunnet 50 kroner tre ganger på rad de siste gangene, så det har vært veldig moro.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.