De hadde avtale om å dele alle premier – så kom milliongevinsten

De to vennene hadde avtale om å dele alle gevinster de vant på panten fra leiligheten de leier sammen. Så kom fanfaren på panteautomaten.

Amalie, Eva og Tobias på Kiwi Vogtsgate jubler over milliongevinsten i butikken deres. Foto: Kiwi

Amalie, Eva og Tobias på Kiwi Vogtsgate jubler over milliongevinsten i butikken deres. Foto: Kiwi

Lørdag hadde de to vennen i midten av 20-årene ryddet i leiligheten sin på Torshov i Oslo. Så dro de til sin lokale Kiwi-butikk for å pante tomflaskene fra de siste ukene. Foran panteautomaten valgte de å trykke på Røde Kors-knappen, slik de pleier. Så kom en fanfare.

– Vi har en avtale om å dele på gevinsten hvis vi vinner i Pantelotteriet. Til nå hadde det bare blitt noen femti- og hundrelapper, så da fanfaren kom trodde vi at vi hadde vunnet et lite beløp igjen. Men så så vi at det var veldig mange nuller på pantelappen. Da gikk vi ut av butikken og satte oss på en benk. Da vi skjønte hva som faktisk sto, ble vi helt sjokkert, forteller vennene, som ønsker å være anonyme.
For på pantelappen sto det at de hadde vunnet én million kroner.

Kjøpe leilighet
– De ble ikke sagt så mange ord. Vi bare satt og smilte. Det er en ganske utrolig opplevelse å vinne så mye penger bare fra 36 kroner i pant, sier de.

Til nå har vennene leid leilighet sammen. Nå har de plutselig mulighet til å vurdere å kjøpe sine egne leiligheter.
– Det er jo litt rart å tenke på at denne gevinsten gjør at vi skal flytte fra hverandre. Men hvis dette kan gi oss litt egenkapital til å kjøpe hver vår leilighet, så er jo det utrolig bra. Vi har allerede spart opp litt penger fra tidligere. Det er veldig dyrt å kjøpe noe her i Oslo, så å få en ekstra halv million kroner hver gjør at vi nå ser muligheten til å kjøpe noe, sier de.

Det ble ikke så mye feiring den lørdagen, men de har planen klar når pengene er på kontoen.
– Vi har kjøpt inn en sjampanje som vi skal drikke når vi ser beløpet i nettbanken. Før det, så kan vi nesten ikke tro at dette er sant.

God stemning
Hos Kiwi Vogtsgate er det god stemning når de får høre om milliongevinsten.
– Dette var utrolig moro å høre, og vi gratulerer alle sammen de heldige vinnerne. Det er første gang jeg opplever at noen vinner en så stor gevinst i en butikk jeg jobber, så det er gøy å se at det faktisk går an. Da jeg fortalte det til de andre ansatte så fikk de helt hakeslepp hele gjengen. Det virker som mange synes lotteriet er en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på, sier Mari Sæbø Fagnastøl, assisterende butikksjef på Kiwi Vogtsgate.

Pantet for 24 kroner – ble millionær

Mannen fra Kristiansand skulle bare på Kiwi for å pante noen flasker, og fikk tidenes overraskelse da han så hva som sto på pantelappen.

Petter (31) satset to kroner og vant en million

Petter Bjerkan (31) har en million grunner til å høre på sin mor. Det skriver VG.

Ble sendt på butikken for å vinne i Pantelotteriet

Etter å ha brukt formiddagen på å rydde i huset, fikk småbarnsfaren (36) beskjed om å kjøpe jordbær, pante tomflasker og sørge for å «vinne i Pantelotteriet» – og det gjorde han. – Samboeren trodde ikke på meg før jeg kom hjem med beviset.