Ble sendt på butikken for å vinne i Pantelotteriet

Etter å ha brukt formiddagen på å rydde i huset, fikk småbarnsfaren (36) beskjed om å kjøpe jordbær, pante tomflasker og sørge for å «vinne i Pantelotteriet» – og det gjorde han. – Samboeren trodde ikke på meg før jeg kom hjem med beviset.

Pantelotteriet på Coop

Småbarnsfaren fikk seg litt av et sjokk da han så hva som sto på pantelappen. Ilustrasjonsbilde: Pantelotteriet

Småbarnsfaren var innom sin lokale Kiwi-butikk for å kjøpe jordbær til familien, og pante noen flasker. Ettersom samboeren hadde gitt han en spøkefull men tydelig beskjed om å trykke på Røde Kors-knappen, gjorde han nettopp det.

Nektet å tro på det
– Vi trodde jo ikke at vi faktisk kom til å vinne! I begynnelsen knotet jeg litt med pantingen, da det viste seg å være innhold igjen i tomflaskene. Sjokket var enormt da jeg trykket på knappen for andre gang. Denne gangen dukket det opp en lapp som viste flere nuller enn jeg klart å legge sammen, sammen med ordet «gratulerer» i store bokstaver. Det gikk nærmere fem minutter før det gikk opp for meg at jeg faktisk hadde vunnet, og da jeg sendte snap til kjæresten nektet hun å tro på meg, ler han.

Det var ikke bare vinneren som ble overrasket.
– Både jeg og hun som jobbet i butikken telte antall nuller flere ganger. Først var jeg sikker på at det stod 100 000. De andre kundene ble utrolig nysgjerrige og jublet da jeg fikk summet meg nok til å bekrefte at det faktisk dreide seg om én million kroner, sier mannen, som er en stamkunde hos Kiwi Frekhaug.

Skjelven lykkerus
Da han kom hjem og vist vinnerloddet til familien ble han plutselig truffet av en redsel for å ha oppgitt feil informasjon i butikken.
– Jeg ringte inn til Pantelotteriet som forsikret meg om at alle detaljer var i orden. Jeg var i en slags skjelven lykkerus da jeg stod ved automaten og husket ikke hva som ble sagt i ettertid. Han lo godt i andre enden da jeg ringte, forteller småbarnsfaren.

Hva pengene skal brukes til er ikke helt bestemt, men vinneren har allerede gjort seg opp noen tanker.
– Det skal nok forvaltes på en fornuftig måte. Vi har to små gutter, så en del av beløpet skal settes av til dem. Ellers har samboeren og jeg en drøm om å gifte oss til neste år, noe som nå er dekket, sier han begeistret.
– Men aller først skal vi feire med pizza til middag og besøk av nærmeste familie, og selvsagt noe godt i glasset når vi har fått lagt ungene.

Stor betydning
Pantelotteriet har gjennom årene blitt en stor inntektskilde for Røde Kors.
– Så utrolig gøy at det ble en vinner her i Nordhordland, sier Stig Nordvik, lokalforeningsleder for Nordhordland Røde Kors.
– Midlene fra Pantelotteriet har stor betydning for oss. Tidligere har det gått mer tid og energi til innsamling og administrative oppgaver. Vi setter svært stor pris på alle som støtter oss med panten sin, slik at vi kan fokusere på det faktiske arbeidet som ligger i det å skape en bedre hverdag for alle som trenger det, sier Nordvik.

Hos Kiwi Frekhaug var begeistringen stor da de skjønte de hadde fått en pantelotteri-vinner.
– Det var kjempestas! Vi måtte lese over nullene noen ganger før det gikk opp for både han og meg, ettersom vi begge ble rimelig skjelvne. Et skikkelig lysglimt på en ellers regntung dag, og utrolig hyggelig å se reaksjonen til de andre kundene som alle heiet og gratulerte i felleskap, sier butikksjef Amalie Hagen Skauge.

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.