Ble millionær på fredag den 13.

Ulykkesdagen viste seg å bli 26-åringens store lykkedag. Det skriver Dagbladet.

Slik ser en pantelapp ut som er verdt én million kroner

Slik ser en pantelapp ut som er verdt én million kroner. Foto: Privat

Kvelden fredag den 13. november gikk en 26 år gammel trondheimskvinne til sin lokale Rema-butikk for å kjøpe litt potetgull og hente ut en pakke.
Med seg hadde hun en pose med tomflasker som hun hadde rasket sammen under en liten opprydning før helga. De 26 kronene hun mottok i pant, ga hun, som hun ellers pleier å gjøre, til Pantelotteriet.

Da hun gikk hjem igjen få minutter seinere, var hun våt av gledestårer og en million kroner rikere.
– Jeg gikk fullstendig i sjokk. Jeg ble både kvalm og svimmel og trodde jeg skulle svime av, forteller kvinnen til Dagbladet.

Lette etter komma
Ut av pantemaskinen kom det en unormalt lang lapp. Lappen var vendt feil vei, og maskinen lagde ingen lyd, forklarer 26-åringen, som ønsker å være anonym, til Dagbladet.
Av en ren tilfeldighet snudde hun likevel lappen før hun var på vei til å kaste den i søpla. Da ble hun oppmerksom på at det sto «Gratulerer!!!» over et tall med veldig mange nuller. Hun lette etter et komma i tallrekka, men trodde det i så fall måtte dreie seg om tusen kroner.
Til slutt måtte hun få en butikkansatt til å bekrefte at hun faktisk hadde vunnet en million.
– Jeg fikk helt sjokk og holdt på å besvime foran panteautomaten. Så begynte jeg å grine foran hele den lange køen i Rema-butikken, forteller hun til Dagbladet.

Da Dagbladet snakker med vinneren lørdag, er hun fortsatt helt i sjokk og beskriver gevinsten som «surrealistisk». Også kvinnens samboer, som ikke var hjemme på daværende tidspunkt, krevde bildebevis før han lot seg overbevise om at det stemte, forklarer hun.
26-åringen har et vikariat, men foreløpig vet hun ikke om hun har jobb ut over januar måned. Hun eier heller ikke sin egen bolig.
– Egenkapital, framtidig sparing til pensjon, alt blir annerledes nå. Med denne gevinsten får jeg helt nye muligheter og en økonomisk sikkerhet for framtida, sier hun.

– Utrolig hyggelig
– Først vil jeg gratulere den nye pantemillionæren! Så må jeg rette en stor takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen. Dere skal vite at deres bidrag er svært viktig for oss som frivillig organisasjon, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors, til Dagbladet.

Også kjøpmannen Willy Sivertsvik på Rema 1000 Solsiden er svært glad på vinnerens vegne.
– Det er utrolig hyggelig at en av våre kunder vinner. Vi trenger litt gode nyheter nå, sier kjøpmann Willy Sivertsvik på Rema 1000 Solsiden til Dagbladet.
– Det er mange som gir panten sin til Røde Kors hos oss, som gir viktige midler til humanitært arbeid her i byen. Det virker som det er flere som er ekstra gavmilde i denne spesielle tida vi går gjennom nå.

Satset 51 kroner – vant førjulsgave på én million

Tirsdag kveld skulle mannen i begynnelsen av 20-årene på postkontoret i Oslo for å hente noen julegaver han hadde bestilt til familien. På veien dit vant han tidenes førsjulsgave til seg selv – én pantelapp verdt million kroner.

Skulle kjøpe paprika – vant en million

Lørdag ettermiddag skulle samboerparet i midten av 20-årene på butikken i Levanger i Trøndelag for å kjøpe paprika og pante noen flasker. Da de var ferdige, hadde de blitt millionærer.

27-åring satset 18 kroner – ble millionær

Fredag ettermiddag dro en 27 år gammel kvinne på Eurospar Rugtvedt nær Porsgrunn for å handle, og pante noen flasker. Valget hun tok gjorde henne til millionær.