Åpnet panteautomat med dåp og snorklipping

Den nye panteautomaten med Pantelotteriet ble feiret med pomp og prakt på Joker Rollag på lørdag. Den lokale duoen Nabokjerringan sto for den høytidelige åpningen, med flaske-dåp og snorklipping.

Åpning av panteautomat med Pantelotteriet på Joker Rollag i mai.

Åpning av panteautomat med Pantelotteriet på Joker Rollag i mai.

– Det var veldig morsomt å gjøre så mye ut av det. Og Nabokjerringan gjorde en flott jobb med åpningen. De gjorde det nesten til en historisk hendelse, forteller kjøpmann på Joker Rollag, Britt Bauer Godstad.

Var en tålmodighetsprøve
– Det var nok på tide at vi fikk ny panteautomat. Den gamle maskinen var en tålmodighetsprøve. Både kundene og vi er kjempefornøyd med å ha fått på plass en så rask og effektiv maskin. Vi hadde flere kunder som ble overrasket over hvor fort det nå plutselig går, forteller Godstad.
Et tjuetalls gjester fikk med seg åpningen på lørdag, som også inkluderte en baryton-spillende Grethe, som til stadighet avbrøt åpningen med sitt spill.

Nylig inngikk Joker en avtale med Røde Kors om å tilby Pantelotteriet i Joker-butikkene, og maskinen på Rollag er en av de første Joker-butikken i landet som har en maskin med Røde Kors-knapp.
Siden maskinen kom i hus for en uke side har det blitt pantet for over 3000 kroner. Mange har også trykket på lotteriknappen, og flere har vunnet mindre beløp, forteller kjøpmannen.

Kan slutte med lotto
– Nå kan folk slutte å spille lotto, og heller pante her i stedet, sa nabokjerring Laila Vedhus Solberg.
Haldis Prestmoen var også glad for at ordføreren ikke var spurt om å åpne panteautomaten.
– Han har jaggu meg åpnet nok, både miljøgata og den nye Bygger´n og jeg som varaordfører har ikke fått åpnet noen ting.
– Vi har nå tenkt å åpne dobbelt. For alltid er det sånn at enten så klipper man en snor eller så slår man med en flaske, og vi har tenkt å gjøre begge deler, sa Laila, og åpnet den nye panteautomaten til stor applaus fra elle de fremmøtte gjestene.

Viktige midler for Røde Kors
Midlene som kommer inn fra Joker-butikken går blant annet til Flesberg Røde Kors.
– Dette er utrolig gøy og veldig gledelig å høre, sier leder for Flesberg Røde Kors, Ellen Bjørndalen Nerheim.
– Inntektene vi får fra Pantelotteriet er utrolig viktig for oss, og vi er veldig takknemlig for alle som velger å trykke på Røde Kors-knappen når de panter, sier hun.
Flesberg Røde Kors mobiliserer frivillighet gjennom rednings- og beredskapsarbeid og omsorgsaktiviteter.
– Midlene gir oss blant annet anledning til å prioritere økt fokus på utstyr og kompetanse innen rednings- og beredskapsarbeidet. Flesberg Røde Kors hjelpekorps har hvert år vintervakt på Blefjell, i tillegg til at vi bistår ved leteaksjoner og sanitetsvakter. Flesberg Røde Kors har også gratisaktiviteter for barn og unge i en sårbar livssituasjon. Gjennom hele året har vi ulike aktiviteter for barn, som hytteturer og fjellturer, med fokus på lek og omsorg, sier Nerheim.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.

Måtte telle nuller: – Sto det virkelig en million kroner?

Egil Lind fra Asker måtte telle nullene på pantelappen flere ganger for å tro sine egne øyne. – En hyggelig overraskelse! Det skriver TV2.no

Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner. Det skriver VG.