Alenemor Malin (30) ble pantemillionær: – Alt er snudd på hodet

Familien fra Voss måtte telle nullene på pantelappen. Det skriver VG.

Malin Stana gleder seg over den store gevinsten. Her er hun sammen med sønnene Sebastian, Vegard og Alexander – og et lodd verdt én million kroner. Foto: Privat

– Jeg tror jeg ropte om hjelp. Vi har vært litt i sjokk, kan du si, ler 30-åringen.
Å bli millionær var det siste trebarnsmoren Malin Stana forventet da hun trykket på pantelotteri-knappen – som hun alltid gjør.
– Jeg trykker hver gang, men har aldri tenkt at jeg kommer til å vinne. Jeg forventet ikke det i det hele tatt, sier hun på telefon til VG.

Det var ganske tilfeldig at hun pantet akkurat i dag, forteller hun.
– Jeg hadde lånt bilen til moren min, og ville benytte anledningen til å pante alle tomflaskene jeg hadde hjemme og i bilen.
Sammen med sønnen på 6, 9 og 11 år pantet hun flasker for 155 kroner. Det var derfor et stort sjokk da det var et betydelig høyere tall som dukket opp på pantemaskinen.
– Jeg måtte telle nullene, sier Malin.

Hun forteller at hun sprang bort til kassen, og at andre kunder kom bort og gratulerte.
– Dette betyr veldig mye for meg. Jeg er alenemor med tre barn, og lærling på jernbanen. Alt er snudd på hodet.

Nå planlegger hun og sønnene hva de skal bruke pengene på. Dagen ble feiret med pizza og karneval på skolen.
– Jeg tror ikke de helt forstår hvor mye det egentlig er, men de har begynt å komme med ønsker. Niåringen vil ha ny tørketrommel, ler hun.
– Jeg har ikke landet nok enda til å tenke på hva vi skal bruke dem på.

Kiwi-butikk feirer
VG ble gjort oppmerksom på den ferske millionæren gjennom en pressemelding fra Pantelotteriet.
Ifølge butikksjef Janne Hjørnevik hos Kiwi Palmafossen, gikk ikke storgevinsten upåaktet hen.
– Jeg var ikke i butikken da det skjedde, men jeg ble ringt opp med en gang. Mine ansatte fortalte at vinneren visstnok var ganske skjelven, sier Hjørnevik i pressemeldingen.

Hun forteller at det har vært mange som har vunnet mindre summer på Pantelotteriet i butikken, men at det er første gang de har hatt en pantemillionær.
– Det er kjempekjekt at det skjer hos oss, og jeg tror vi skal finne på noe ekstra hyggelig overfor kundene våre for å markere det, sier hun.

Viktige midler
Leder for Voss Røde Kors Marie Tveberg, synes også det er kjekt at en i lokalmiljøet stakk av med en milliongevinst i Pantelotteriet.

Hun understreker samtidig at lokallaget setter stor pris på alle som trykker på knappen for Pantelotteriet.
– Midlene vi får fra Pantelotteriet har stor betydning for arbeidet vårt, sier hun i Pantelotteriets pressemelding.

Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektskildene til Røde Kors.
Siden 2008 har lotteriet bidratt med 768,4 millioner kroner til humanitært arbeid, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Halvparten av midlene til Røde Kors går til de lokale avdelingene der hvor pantemaskinene står plassert.

 

 

De ansatte på Kiwi Palmafossen jubler over å få en pantemillionær i butikken sin. Foto: Kiwi

Ungt vennepar vant milliongevinst

Venneparet skulle bare en snartur innom Joker-butikken for å kjøpe snus og pante tomflasker fra bilen. Før de trykket på knappen for Pantelotteriet, ble de enige om å dele en eventuell gevinst. – De neste fire minuttene satt jeg på huk i butikken og skalv, forteller kvinnen i 20-årene.

Småbarnsfar ble pantemillionær: – Det gikk helt rundt for meg

Da småbarnsfaren i 30-årene så alle tallene på pantelappen, gikk ikke storhandelen på Rema 1000 helt som planlagt. I stedet løp han ut til bilen og begynte å telle antall nuller.

– Det skal jo ikke være mulig

Ti år etter at seksbarnsfaren fra Bergen vant én million i Pantelotteriet, trykket moren hans på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Da kom fanfaren enda en gang. – Det skal jo ikke være mulig at dette skjer oss begge, sier sønnen.