28. februar 2018
– Det artigste er å motta samtaler fra de som har vunnet toppgevinsten på én million kroner. De fleste kan nesten ikke tro at det er sant, sier sandefjordingen Lisbeth Andreassen. Det skriver Sandefjords Blad.
Hver eneste dag besvarer Pantelotteriets kundeservice i Sandefjord henvendelser fra publikum, både på telefon, epost og i sosiale medier.
Pantelotteriet fra Røde Kors finnes nå på 2.200 pantemaskiner fordelt på rett over 2.000 butikker, skriver selskapet i en pressemelding.
– De hyggeligste telefonene får vi fra nybakte millionærer, sier kundebehandler Lisbeth Andreassen.
Hver uke deltar over en halv million mennesker i lotteriet. Det fører til en rekke henvendelser til kundeservice, som drives av Sandefjord-bedriften Playsafe Norway AS.
Hyggelige samtaler
Spørsmålene er mange og varierte, forteller Andreassen:
– Et vanlig spørsmål er om vi kan fortelle når og hvor den neste milliongevinsten går. Det er vel det eneste spørsmålet vi besvarer med at vi ikke vet, sier Andreassen.
Hun har jobbet med Pantelotteriet siden det startet for 10 år siden. Totalt har lotteriet nå bidratt med nær 200 millioner til Røde Kors.
De fleste henvendelsene er fra vinnere som vil heve premier på over 1.000 kroner.
– Heldigvis mottar vi ingen ubehagelige samtaler. Det artigste er å motta samtaler fra de som har vunnet toppgevinsten på én million kroner. De fleste kan nesten ikke tro at det er sant, sier Andreassen.
Utviklet systemet
Playsafe Norway AS har også utviklet lotterisystemet, og drifter alle de tekniske systemene til Pantelotteriet.
– Det er et ganske avansert system som skal til for å få alt til å fungere, sier Andreassen.
Når en deltager trykker på Røde Kors-knappen kommuniserer pantemaskinen med lotteriserveren. Etter å ha verifisert transaksjonen, tildeler serveren det riktige antall lodd til pantemaskinen. Til slutt skrives resultatet ut på pantelappen. Hvis deltageren har kjøpt et eller flere vinnerlodd vil pantemaskinen skrive ut størrelsen på premien og en strekkode på loddkvitteringen. Strekkoden brukes for å verifiseres loddkvitteringen når vinneren går i kassen for å løse inn gevinsten.
Og har du noen gang lurt på hvor stor sjansen er for å stikke av med toppgevinsten på én million kroner? I 2017 fikk 11 personer denne etter å ha trykket på knappen. To av vinnerne siden 2008 har vært fra Vestfold.
Sandefjord-bedriften Playsafe Norway AS var også på fjorårets gaselleliste i Vestfold.