Småbarnsfamilie vant en million

Det ble en helt spesiell lørdag for familien på tre, da de tok turen til Meny på Bryn Senter i Oslo for å pante. For ut av panteautomaten kom en pantelapp verdt hele én million kroner.

Det var en helt spesiell pantelapp som kom ut av panteautomatene den lørdagen. Foto: Privat

Familie på tre skulle egentlig bare handle litt på senteret, men tok også med seg noen panteflasker fra bilen. De valgte å satse pantesummen på 24 kroner i Pantelotteriet på panteautomaten på Meny. Så kom en fanfare og en litt ekstra lang lapp ut av pantemaskinen.

– Vi skulle egentlig handle sko og klær på senteret, men tok også med noen tomflasker fra bilen. Så trykket vi på Røde Kors-knappen på panteautomaten, og ut kom en lapp hvor det sto én million kroner. Vi trodde først det bare var tull. Da ringte vi til Pantelotteriet og fikk bekreftet at vi faktisk hadde vunnet denne store gevinsten, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Feiret med å kjøpe sko
Familien på tre snakket ikke med ansatte i matbutikken, men gikk videre til skobutikken.

– Dattera mi på fem år forstod enda mindre enn meg av det som skjedde ved panteautomaten, men hun ble veldig fornøyd da hun fikk velge sko helt fritt, uten å måtte se på prislappen. Det ble nok noen flere klesplagg enn vi hadde planlagt, sier mannen.

Utover sko- og kleskjøp ble det lite feiring på familien i helga.
– Vi tror ikke helt på det før vi får pengene, så vi venter med ordentlig feiring til pengene er på konto, sier mannen.

De har likevel noen ideer om hva pengene kan brukes til. Paret i 30-årene har nemlig i lengre tid ønsket seg en større bolig og da kommer pantemillionen godt med.

Fikk det ikke med seg
De ansatte i Meny Bryn på Bryn Senter fikk ikke med seg hva som skjedde ved panteautomaten.

– Dette var en overraskelse også for oss. Alle her i butikken gratulerer så mye. Det er veldig moro at en av våre kunder vinner én million på tomme bokser og flasker, sier butikkmedarbeider Niklas Vestskogen ved Meny Bryn.

Mange gode tiltak
Midlene fra Pantelotteriet er veldig viktige for Oslo Røde Kors.

– Gratulerer så mye til den heldige vinneren. Vi har over 40 ulike aktiviteter, der pengene fra Pantelotteriet kommer godt med. Vi har blant annet et hjelpekorps, fire ungdomsklubber, tre familiesentre, norsktrening syv ulike steder og akutt overnatting for bostedsløse. Vi er veldig takknemlig for midlene fra Pantelotteriet som vi kan bruke inn i driften av disse og mange flere aktiviteter, sier daglig leder Astrid Solberg i Oslo Røde Kors.

Vant én million på to tomme flasker

Han skulle bare på Kiwi og kjøpe pizza, snacks og brus en regnfull lørdag. Men Oslo-mannen vendte hjem én million kroner rikere. Det skriver VG.

To pantemillionærer i løpet av ett døgn i Bergen

Han skulle bare kjøpe fårikål. Hun pantet flasker for tolv kroner. Nå er begge én million kroner rikere. Det skriver TV2.

Pantet for 12 kroner – vant én million

Kvinnen (32) har ikke fortalt familie og venner om gevinsten enda. Men i kveld skal hun spandere en champagneflaske på moren og røpe millionnyheten. Det skriver VG.