Nybakt pantemillionær i Lotto-bygda

På tidlig 2000-tallet ble «Verdal’n» kjent som Lotto-bygda. Nå har suksessen gjentatt seg, men denne gangen var det Røde Kors-knappen på pantemaskinen som gjorde at den ferske millionæren tok med seg én million og femti kroner hjem fra helgehandelen.

Pantelappen viste at den heldige mannen hadde vunnet én million og femti kroner. Foto: Privat

Den heldige trønderen dro til sin lokale Coop Extra-butikk i Verdal for en helt vanlig handletur, med et stopp innom panteautomaten først. Med intensjon om å gi innsatsen på 107 kroner til Røde Kors, fikk han seg en real overraskelse når han trykket på Pantelotteri-knappen, hørte fanfaren og så rekken av nuller på lappen som ble skrevet ut.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Når jeg så på feltet der gevinsten står på lappen var det bare fullt av tallrekker. Jeg måtte se på den flere ganger, og han som sto etter meg i køen var allerede i gang med å pante sine flasker. Jeg måtte spørre om han kunne hjelpe meg å skjønne hva som hadde skjedd. Det hele var helt surrealistisk, sier den nye pantemillionæren, som ønsker å være anonym.

Familieråd om premien
Hva millionen skal brukes til har han ikke bestemt seg for ennå.

– Vi hadde en beskjeden markering med et vennepar dagen etter, men må nok sette oss ned med familien for å bestemme oss for hva vi skal gjøre med premien. Man har jo uansett nok av ting å bruke penger på, med huslån og alt, så det skal ikke bli et problem å finne noe å bruke gevinsten på, forteller han.

Gjenvinn-vinn
Coop Extra Verdal synes det er stor stas at de for første gang har fått en lotterimillionær i sin butikk, og er ekstra glade for at panten ble med på kjøpet.

– Det er kjempeartig! I tillegg er panting viktig, og det nytter. Verdal er en jordbrukskommune som har sett hvilke uheldige ting som kan skje når tomgods havner på avveie. Etter vi fikk ny pantemaskin, der du kan tømme alle tomflaskene i samtidig, har vi sett en formidabel vekst, og dette understreker også at innsatsen er vel verdt det. Det blir spennende å se om dette bidrar til at enda flere panter, sier butikksjef Rolf Staberg ved Coop Extra Verdal.

Helt avgjørende for frivilligheten
Halvparten av midlene Røde Kors får fra Pantelotteriet går til det lokale Røde Kors-laget. Verdal Røde Kors setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen.

– Dette var veldig artig! Det bidrar til at folk ser at det er mulig å vinne på Pantelotteriet, og det er vi veldig glade for. Vi setter stor pris på at mange i Verdal støtter oss med panten sin. Pengestøtten gjennom Pantelotteriet er kjempeviktig for oss, sier Synnøve Hoseth, leder i Verdal Røde Kors.

Midlene fra Pantelotteriet gjør blant annet at de kan drifte et rødekorshus som er et samlingspunkt for både egne frivillige og aktiviteter for eksterne.

– Støtten gjør rett og slett at det er mulig å drive med frivillighet for oss. Vi vil hjerteligst gratulere vinneren med premien, og håper at dette gjør at enda flere velger å trykke på Røde Kors-knappen neste gang de panter, sier Hoseth.

Vant én million på to tomme flasker

Han skulle bare på Kiwi og kjøpe pizza, snacks og brus en regnfull lørdag. Men Oslo-mannen vendte hjem én million kroner rikere. Det skriver VG.

To pantemillionærer i løpet av ett døgn i Bergen

Han skulle bare kjøpe fårikål. Hun pantet flasker for tolv kroner. Nå er begge én million kroner rikere. Det skriver TV2.

Pantet for 12 kroner – vant én million

Kvinnen (32) har ikke fortalt familie og venner om gevinsten enda. Men i kveld skal hun spandere en champagneflaske på moren og røpe millionnyheten. Det skriver VG.