Tone satset 46 kroner i pant – ble millionær
Sønnen mente det ikke var noe vits i å trykke på Pantelotteri-knappen. Tone Helen Dahle (41) angrer ikke på at hun gjorde det likevel. Det skriver VG.
9. november 2023
Nåværende trekning i Pantelotteriet nærmer seg slutten, samtidig som det er flere toppgevinster igjen. Pantelotteriet forventer derfor at fire personer vil bli millionærer i løpet av de neste tre ukene.
Tilfeldighetene har gjort at det fortsatt er hele fire milliongevinster igjen i den nåværende premiepotten. Etter at disse premien er vunnet, begynner er ny trekningsperiode automatisk, med nye vinnersjanser.
Trekkes tilfeldig
– Dette er noe som kan skje, fordi premiene ikke fordeles jevnt utover. De trekkes helt tilfeldig, og nå ligger det hele fire milliongevinster igjen i potten, samtidig som denne runden nærmer seg slutten. Resultatet blir da at fire personer kommer til å bli pantemillionærer i løpet av de neste tre ukene, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.
Én runde i Pantelotteriet har en omsetning på 200 millioner, som inkluderer tolv milliongevinster, pluss en rekke andre mindre gevinster. Nå er det såpass mange som deltar i lotteriet, at én runde selges ut i løpet av rundt syv måneder.
– Det kan sammenlignes litt med et kakelotteri, hvor det begynner å bli tomt i loddbøtta, mens det fortsatt er mange kaker igjen på bordet. Bare at det i denne forbindelse ikke er snakk om kaker, men bunker med én million kroner, sier Langdal.
Så langt i år har femten personer blitt pantemillionær. Den siste som vant var Knut Henrik Mjønerud fra Sørumsand, som vant milliongevinsten på Kiwi, mens han var på hytta på Venabygdsfjellet i Ringebu kommune.
Vanlig misforståelse
– Det er en vanlig misforståelse at vi har et visst antall vinnere hvert år. Det er tolv pantemillionærer knyttet til en lotteritrekning med en omsetning på 200 millioner kroner. Og når én runde er slutt, begynner et nytt lotteri med helt nye gevinster, både store og små, forklarer Langdal.
Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektskildene til Røde Kors. I løpet av ett år bidrar lotteriet med over 100 millioner kroner til humanitært arbeid. Halvparten går til de lokale Røde Kors-lagene, mens resten brukes både nasjonalt og internasjonalt.
I tillegg til milliongevinstene kan man vinne premier på 10 000 kroner, tusen kroner, hundre kroner og femti kroner. Siden starten i 2008 har 151 personer blitt pantemillionærer. Noen har vunnet med en innsats på bare én tomflaske og den heldigste vinneren gjennom tidene vant to milliongevinster på samme innsats.
Sønnen mente det ikke var noe vits i å trykke på Pantelotteri-knappen. Tone Helen Dahle (41) angrer ikke på at hun gjorde det likevel. Det skriver VG.
En kvinne i 70-årene skulle handle inn til lunsj. Nå har hun én million mer på konto. Det skriver TV2.
Blåmandag? Neida, ikke for denne Elverum-kvinnen. Det skriver VG.