Skulle kjøpe snus – ble millionær

Studenten skulle bare på butikken å kjøpe snus, men kom ut igjen som millionær. Det skriver TV2.no.

Butikkansatt Mathias Rokne (t.v) butikksjef Eivind Trengereid (t.h) feirer Joker-kjedens aller første pantemillionær. Foto: Joker

Tirsdag kveld ble den 22 år gamle studenten fra Åsane utenfor Bergen sugen på snus.
Før han satte kursen mot den lokale matbutikken, dro han med seg noen tomflasker som likevel sto i gangen.
På butikken matet han flaskene i automaten, til det lyste syv kroner på skjermen. Han tenkte seg om ett sekund, om han skulle få ut pengene eller trykke på Røde Kors-knappen.
Valget falt ned på det siste.

– Trodde aldri det skulle skje meg
– Det kom en lyd fra automaten, som jeg aldri hadde hørt før. Jeg skjønte med en gang at jeg hadde vunnet, men var sikker på det var snakk om kanskje 50 kroner, sier 22-åringen som ønsker å være anonym.
Han måtte kikke flere ganger på summen på lappen som kom ut.
– Jeg kikket på lappen og forsøkte å telle alle nullene. Jeg så sikkert ut som om jeg hadde sett et spøkelse, sier 22-åringen og ler.
Han henvendte seg til en av de ansatte i butikken, for å sjekke om det stemte at det sto seks nuller bak ett-tallet på lappen.
– Da han bekreftet at jeg var blitt millionær, klarte jeg knapt å stå på beina. Jeg trodde aldri at noe slikt skulle skje meg, sier han til TV2.no.

Kjæresten ble stum
Mannen gikk inn i butikken og kjøpte snuspakken, som egentlig var målet for turen.
Deretter gikk han rett hjem for å fortelle nyheten til kjæresten.
– Jeg ville ikke ringe henne, det er bedre å gi en slik beskjed direkte. Jeg lurte litt på hvordan jeg skulle fortelle henne det, og endte opp med å si at jeg hadde opplevd noe helt sykt på butikken. Hun trodde ikke på meg starten, før jeg viste henne pantelappen. Da ble hun helt stum. Og deretter veldig glad, sier 22-åringen.

– Fantastisk mulighet
Da det unge paret studerer begge to, leier de leiligheten de bor i.
Begge trodde de måtte se langt etter å kjøpe seg noe eget. Men etter butikkbesøket tirsdag kveld, har det åpnet seg mange flere muligheter,
– Nå har vi plutselig fått en fantastisk mulighet til å skaffe vårt eget sted å bo. Det betyr veldig mye for to fattige studenter, sier vinneren.
Selv om pengene kommer til å gå til bolig, har det unge paret tenkt å unne seg noe for å feire gevinsten.
– Vi kommer nok til å invitere med hele familien ut for så spise en bedre middag. Det er viktig å kose seg litt, sier han.

Første pantemillionær
På Joker Ervik er det god stemning blant de ansatte etter tirsdagens gevinst.
– Dette er fantastisk moro at en kunde har blitt pantemillionær hos oss. Som den gode naboen vil vi gratulere, og håpe at pengene kommer til god nytte, sier butikksjef Eivind Trengereid.
Studenten er den 76. vinneren av en toppgevinst i lotteriet.
Den forrige pantemillionæren var også fra Hordaland.
Da vant en mann i 30-årene toppgevinsten på Spar Fusa i september, da han skulle vise sin tyske venninne hvordan lotteriet fungerte.

Her er beviset på toppgevinsten - pantelappen som viser milliongevinsten på Joker Ervik.

Her er beviset på toppgevinsten – pantelappen som viser milliongevinsten på Joker Ervik. Foto: Privat

Skulle pante tomgods fra hytta – vant én million

En stamkunde vant denne uka én million kroner på Spar Drag. – Jeg ble helt skjelven og visste ikke om jeg skulle tro det, sier den ferske pantemillionæren.

21-åring vant en million på pantelotteri: – En stor lettelse

En ung mann fra Hylkje utenfor Bergen fikk en hyggelig overraskelse da han skulle pante flasker for 52 kroner. Det skriver TV2.no.

Vant seks gevinster på samme trekning – ble millionær

Fredag morgen satset en mann fra Volda pant for 249 kroner i Pantelotteriet og trykket på Røde Kors-knappen. Utrolig nok endte han opp med å vinne seks gevinster. En av dem var på hele én million kroner.