29-åringen trodde han hadde vunnet 100.000 kroner

Han skulle bare kvitte seg med tomgodset etter helgens festligheter, men for 29-åringen fra Porsgrunn ble pantebesøket på Kiwi Mobi tirsdag ettermiddag usedvanlig innbringende. Det skriver Varden.no

Pantelotteriet på Kiwi.

– Jeg hadde med meg fire poser med flasker som jeg ryddet etter helgen. Så jeg reiste ned til butikken for å pante dem. Som alltid trykket jeg på Røde Kors-knappen, siden pengene går til en veldig god sak, og denne gangen pep det fra maskinen og ut kom det en lapp hvor det sto at jeg hadde vunnet, sier 29-åringen som ønsker å være anonym.

Mange nuller

Han kikket på lappen, men umiddelbart klarte han ikke å forstå hvor mye han hadde vunnet.

– Det sto et ett-tall med flere nuller bak, men jeg klarte ikke å regne meg fram til det. Jeg trodde kanskje jeg hadde vunnet 100.000. Så jeg tok lappen med meg bort til kassa, men hun som satt der mente jeg hadde vunnet 10.000. Deretter ringte jeg til pantelotteriet for å sjekke, og da fikk jeg en svært hyggelig beskjed, sier 29-åringen.

– Tror hjertet stoppet

Det viste seg at både kassadama og han selv hadde bommet grovt på summen. Stemmen i den andre enden sa nemlig at han hadde vunnet én million kroner. I tillegg traff han på et lodd til, hvor han vant en femtilapp.

– Da jeg fikk vite summen stoppet hjertet mitt opp tror jeg. Det var en helt absurd beskjed å få. Jeg trodde ikke det var sant, sier 29-åringen som også tidligere har vunnet i pantelotteriet.

– Men da har det bare vært små summer. Dette var jo noe helt annet.

Vil kjøpe hus

Selv om premien er svært fersk har han allerede tenkt på hva pengene skal gå til.

– Jeg har hatt et ønske lenge om å kjøpe meg et eget hus, så disse pengene kommer til å gå inn som egenkapital i det, sier han.

Ifølge Pantelotteriet er 29-åringen pantemillionær nummer 48 i rekken, og den syvende i Grenland. Og faktisk er det andre gang at noen vinner millionpremie på Kiwi Mobi (!).

Overskuddet fra Pantelotteriet går til Røde Kors, som siden 2008 har mottatt 176,5 millioner kroner. Det er foreløpig utbetalt 2.658.167 premier på til sammen 185.384.590 kroner.

Så langt er det solgt rundt 1077 millioner lodd av 50 øre stykket. Pantelotteriet er foreløpig tilgjengelig i 1970 butikker, og det blir stadig flere.

Kilde: Varden.no