27-åring satset 18 kroner – ble millionær

Fredag ettermiddag dro en 27 år gammel kvinne på Eurospar Rugtvedt nær Porsgrunn for å handle, og pante noen flasker. Valget hun tok gjorde henne til millionær.

Mohammed og Nathalie på Eurospar Rugtvedt jubler over den andre pantemillionæren de har fått i butikken sin.

Mohammed og Nathalie på Eurospar Rugtvedt jubler over den andre pantemillionæren de har fått i butikken sin. Foto: Eurospar

– Jeg skulle ha nanbrød og pepperoni til to retter jeg skulle lage i helgen. Og så hadde jeg en pose med tomflasker med meg, som jeg tenkte jeg skulle satse i Pantelotteriet. Så da trykket jeg på Røde Kors-knappen som jeg pleier, og så sto det at jeg hadde vunnet. Men jeg skjønte ikke hvor mye, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

Helt skjelven
Hun tok med seg lappen inn i butikken, og tittet nærmere på den. Der sto det at hun hadde satset pant for 18 kroner, og så sto det en rekke ett-tall og nuller.
– Jeg leste over tallet mange ganger, men skjønte ikke helt hva som sto, fordi det endte på 100. Så tok jeg bilde av lappen og sendte til moren min og broren min. De trodde først at det ikke stemte, men så så de det de også.
For på lappen sto det at kvinnen hadde vunnet én million og hundre kroner. Altså to gevinster. Ifølge Pantelotteriet er ikke det helt uvanlig, og skjer med jevne mellomrom.
– Jeg ble helt skjelven, og tenkte at jeg bare måtte komme meg trygt hjem. Så da jeg kom tilbake, måtte jeg sjekke enda en gang. Og da jeg så at det var helt ekte, da kom det store sjokket, sier den heldige vinneren.
27-åringen har allerede planer for hva hun kan bruke den store gevinsten på.
– Nå leier jeg en leilighet, så drømmen er å kjøpe min egen. Og nå kan det faktisk bli mulig. Og så ønsker jeg om å dra tilbake til Florida og oppleve Disney og Universal studios en gang til, som jeg er veldig glad i.

Utrolig nok har Eurospar Rugtvedt opplevd å få en pantemillionær tidligere, da en ung mann vant toppgevinsten der i 2014.

Kan lønne seg
For Røde Kors har Pantelotteriet blitt en svært viktig inntektskilde, og Nina Holm, leder for Bamble Røde Kors, gleder seg over den store premien.
– Dette var veldig gøy, og gratulerer så mye til den heldige vinneren. Og takk til alle som støtter oss med panten sin. Dette viser jo virkelig at det kan lønner seg, sier Røde Kors-lederen.
– Midler vi får fra panten kommer tilbake i form lokale humanitære aktiviteter. Her i Bamble jobber vi mye med omsorg, og har både besøkstjeneste, norskopplæring og flytningeguider. I det siste har vi hjulpet fra som kommer fra Ukraina. I tillegg har vi hjelpekorps og dykkerberedskap, som er viktig i en kystkommune, sier Holm.
– Det er jo veldig morsomt at det skjedde i samme butikk som i 2014, og det første jeg tenkte når jeg hørte om en vinner her i distriktet var at det hadde skjedd akkurat her. Det er mange som panter der, så det kanskje ikke helt overraskende, sier hun.

Vant en million – vil overraske barna

Med ti kroner som innsats vant ekteparet i 70-årene én million kroner i Pantelotteriet. Nå kan barn og barnebarn glede seg til tidenes overraskelse.

Pantet to flasker brus – fikk en million kroner i retur

Randi Myge Breivik (63) og ektemannen skulle handle potetgull og godteri til barnebarna. Da de kom ut av butikken, var de en million kroner rikere.

Måtte pante flasker – vant en million

Uføretrygdede Ine Hegsvold (51) hadde bare 99 kroner igjen på konto. Det skriver VG.